Novosti
Može li jedan čovjek sam poraziti moćno carstvo?

Večeras u 20 sati na RTL-u!

Može li jedan čovjek sam poraziti moćno carstvo?

Pogledajte megaspektakl vrsnog redatelja Ridleya Scotta. Film koji je 2000. osvojio čak 5 Oscara, a bio nominiran za još 7!

Smrt cara Marcusa Aureliusa (Richard Harris) 180. godine uzrokovala je promjene na čelu Rimskog Carstva. Maximus (Russell Crowe) je jedan od najistaknutijih rimskih generala i najbliži savjetnik cara Aureliusa. Cara nasljeđuje njegov sin Commodus (Joaquin Phoenix), koji se želi riješiti snažne i utjecajne figure Maximusa pa naredi njegovo smaknuće. No Maximus uspijeva pobjeći, ali ga zarobe trgovci robljem. Maximus promijeni ime te pod prisilom i svojim novim imenom Španjolac postaje gladijator. Vješt ratnik, Maximus naniže pobjede te postane jedan od najpopularnijih i najpoznatijih gladijatora Koloseja. Odlučan da se osveti čovjeku koji mu je oduzeo slobodu i uništio obitelj i karijeru, Maximus vjeruje da može iskoristiti svoju trenutnu popularnost kako bi se vratio na stare staze slavnog vojskovođe.

'Gladijator' je bio najbolji film 2000. godine, koji je na dodijeli Oscara odnio pet kipića te bio nominiran za čak još njih sedam. U njemu sve funkcionira savršeno – od majstorske režije Ridleyja Scotta, kostima i vizualnih efekata, preko zvuka, slike, glazbe, koju je stvorio legendarni Hans Zimmer, i scenarija pa do fantastičnih uloga prvenstveno Russela Crowea i Joaquina Phoenixa, koje su uistinu nezaboravne. Spomenimo i da je producent ovog remek-djela naš Branko Lustig, koji je za ovaj film primio zlatni kipić Akademije.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita