Ostani doma
TV novosti
Kurt Russell je na početku karijere imao najboljeg filmskog mentora u Hollywoodu: 'To sam naučio od Walta Disneyja osobno'

blago njemu

Kurt Russell je na početku karijere imao najboljeg filmskog mentora u Hollywoodu: 'To sam naučio od Walta Disneyja osobno'

'Znao sam da je taj tip cool,' ispričao je holivudski glumac o filmskom velikanu koji mu je otkrio mnoge tajne glumačkog zanata

Prije dosta godina Kurt Russell je bio dječji glumac koji je sanjao o uspjehu u Hollywoodu, a osoba koja mu je dala najbolje savjete kako da taj san i ostvari bio je Walt Disney osobno, u svom studiju.

"Ono što sam naučio u Disneyu bilo je kako snimati filmove, i to sam naučio od Walta osobno", rekao je 69-godišnji glumac u intervjuu za časopis Disney Twenty-Three.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Russell je započeo raditi u Hollywoodu potpisavši desetogodišnji ugovor s tvrtkom Walt Disney u 1960-ima.

"Gospodin Disney me poveo po studiju i upoznao s mnogim animatorima", podsjetio se Russell. "Sada shvaćam da sam bio još dijete, a on je trošio svoje vrijeme kako bi me sve naučio, jako mu je važan bio rad s mladim ljudima."

Russell je dodao: "Zauzvrat, morao sam slušati priče o tome kako nastaju zapleti unutar filmova i razvoj likova, o procesu razvoja očekivanja kod gledatelja, procesu stvaranja likova za koje se publika zaista brine i povezuje ga sa stvarnim životom, tako da se sve u filmu može odnositi na pojedinačnog gledatelja. I tako, dobio sam lekcije za koje nisam imao pojma da ih dobivam."

Međutim, Russell je tada imao još jednu strast kojom se htio nastaviti baviti  - bejzbol. Ispričao je kako je jednom kao 13-godišnjak otišao sa snimanja kako bi odigrao utakmicu. Kad se vratio, bio je spreman primiti jezikovu juhu svog mentora.

"Pitao sam se koliko sam sad zaglibio", podsjetio se Russell. "Ali svi su bili ljubazni. Odlična ekipa."

Kurta Russella gledajte u akcijskom filmu 'Brzi i žestoki 8' ovog vikenda na RTL-u!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!