Ostani doma
TV novosti
Pravo ime mu je Carlo Pedersoli, ali svi ga znaju kao Buda Spencera - legendarnog sportaša, glumca i zvijezdu talijanskih vesterna
MICHELE DANZE/DPA/PIXSELL

legenda

Pravo ime mu je Carlo Pedersoli, ali svi ga znaju kao Buda Spencera - legendarnog sportaša, glumca i zvijezdu talijanskih vesterna

Na ime Carlo Pedersoli većina ljudi možda i neće reagirati, ali zato je ime Bud Spencer mnogima i te kako poznato.

Bud, pravim imenom Carlo, poznati je talijanski glumac, ali i uspješan plivač te vaterpolist. Bud je rođen 1929. godine blizu Napulja. U mladosti je igrao vateprolo u rimskom Societa Sportiva Lazio, a ujedno je bio i prvi Talijan koji je dionicu 100 metara slobodnim stilom u plivanju preplivao za manje od jedne minute. Sudjelovao je u raznim natjecanjima, osvajao brojna prvenstva.

Baš kao i u sportu, uspješan je bio i u glumi. Debitirao je u filmu „Quel fantasma di mio marito“, talijanskoj komediji iz 1950. godine. Već sljedeće godine počeo je nizati i druge uloge, a 1960. godine je postao je dio slavne glumačke obitelji. Naime, vjenčao se s Marijom Amato, kćeri talijanskog producenta Giuseppea Amata. Nakon smrti svog punca počeo se baviti produciranjem dokumentara za talijanski RAI.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijelomna godina, iako tada nije ni slutio koliko će mu to značiti, bila je 1967., kada je na setu filma „God Forgives…I don't' upoznao mladog glumca Marija Girottija, kasnije poznatijeg kao Terence Hill. Te godine njih dvojica su postali nerazdvojni glumački duo koji se pojavljivao u talijanskim vesternima. Zajedno su radili na 20-ak filmova.

Bud Spencer preminuo je 2016. godine. 

Slavnog glumca i njegovog partnera Hilla možete gledati u petak na RTL Kockici u filmu 'I anđeli jedu grah'. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!