Ostani doma
Novosti
Koji je glumac zamalo ukrao prvu veliku ulogu Johnnyju Deppu?
deniro-pacino-sheen.tumblr.com

BILO JEDNOM U HOLLYWOODU

Koji je glumac zamalo ukrao prvu veliku ulogu Johnnyju Deppu?

'Strava u Ulici brijestova' legendarni je horor, a osim po Freddyju Krugeru, poznat je i kao film koji je Johnnyja Deppa lansirao među zvijezde.

No malo ljudi zna da je prvi izbor za ulogu Glena bio ni manje ni više nego Charlie Sheen!

Poznati majstor horora, redatelj Wes Craven, u zadnji se čas predomislio i odabrao Johnnyja Deppa nakon što je njegova kći ugledala Deppovu fotografiju među fotografijama ostalih potencijalnih kandidata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Te je davne 1984. Sheen već odradio nekoliko uloga, ali samo jednu značajnu, i to u filmu 'Grizzly II'. S filmskom je ekipom započeo detaljne pregovore za ulogu u filmu 'Strava u Ulici brijestova', što je bilo pomalo čudno budući da je tada bio manje poznati glumac koji je uglavnom dobivao samo sporedne uloge. Nekoliko godina kasnije na površinu su isplivale glasine kako je za ulogu koju je trebao dobiti tražio previše novca, 3000 dolara tjedno, što mu nikako nisu mogli priuštiti, a ta je činjenica očito samo pogodovala da ga vrlo brzo zamijene Deppom.

Craven je, snimajući film, raspolagao budžetom od 1.8 milijuna dolara, no sav je uložen novac vratio već u prvom tjednu prikazivanja! Film je bio prilično uspješan te je u Americi zaradio više od 25 milijuna dolara. O uspjehu filma svjedoče i brojni nastavci te televizijske serije slične tematike.

Johnny Depp svojom je debitantskom ulogom ostavio vrlo dobar dojam. Prava je zvijezda postao 1987. godine nakon hit serije '21 Jump Street', a danas je jedan od najvećih holivudskih glumaca koji iza sebe ima hrpu velikih projekata i glavnih uloga.

Sheen je nakon 80-ih glumio u filmovima kao što su 'Platoon', 'Young Guns' i 'Wall Street', no nije bio ni približno uspješan kao Depp.

I dok razmišljamo kako bi se snašao u kultnom hororu, i dalje ga možete pratiti u ulozi koja mu je definitivno obilježila karijeru, onoj u superpopularnoj seriji 'Dva i pol muškarca' od ponedjeljka do petka u 22:40 na RTL2.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!