Ostani doma
Novosti
Australske ljepotice sa zavidnim karijerama koje obožavamo gledati na malim ekranima

Jeste li znali da su Australke?

Australske ljepotice sa zavidnim karijerama koje obožavamo gledati na malim ekranima

U Hollywoodu stvarno nije lako uspjeti, pogotovo ako niste Amerikanac, no to je pošlo za rukom ovim ljepoticama od kojh se svaka može pohvaliti zavidnom holivudskom karijerom

Donosimo vam popis pet najuspješnijih australskih glumica koje obožavamo gledati na malim ekranima.

1. Cate Blanchett

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kate Blanchett poznata je australska glumica i kazališna redateljica. Pozornost publike i kritike stekla je 1998. godine nakon uloge britanske kraljice Elizabete I. u filmu Shekhara Kapura, 'Elizabeth', za koju je osvojila prvi od svoja tri Zlatna globusa. Dobitnica je dvaju Oscara za uloge u filmovima 'Jasmine French' i 'Avijatičar'. 

Proslavila se i filmovima kao što su trilogija 'Gospodar prstenova', 'Carol' i 'Neobična priča o Benjaminu Buttonu'.

 

2. Nicole Kidman

Oskarovka Nicole Kidman proslavila se ulogama u mnogobrojnim holivudskim blockbusterima, među kojima se ističu 'Moulin Rouge', 'U naručju vještice', 'Australija'', 'Stepfordske supruge' te film 'Sati' za koji je 2003. dobila Oscara.

Debitirala je u hvaljenoj televizijskoj seriji 'Male laži' zajedno s Reese Whiterspoon te Shailenne Woodley, a za odličnu predstavu zaradila je nagradu Emmy za najbolju žensku ulogu.

Osim po vrhunskim filmovima u kojima je glumila, poznata je i kao bivša žena Toma Cruisea, a od 2006. godine u braku je s glazbenikom Keithom Urbanom.

 

3. Rose Byrne

Rose je debitirala 1992. godine gostujućom ulogom u filmu 'Dallas Doll', kada je imala samo 15 godina. Od 2007. do 2012. glumila je u hvaljenoj kriminalističkoj seriji 'Opasne igre', uz bok slavnoj Glenn Close, a ta joj je uloga donijela dva Zlatna globusa te dvije nominacije za nagradu Emmy.

Rose se istaknula i ulogama u hitovima 'X-Men', 'Djeveruše', 'Troja' te 'Susjedi iz pakla'.

 

4. Margot Robbie

Margot je svoju karijeru započela ulogama u nezavisnim australskim filmovima krajem prošlog desetljeća. Uloga koja joj je donijela svjetsku slavu definitivno je ona u filmu Martina Scorsesea 'Vuk s Wall Streeta' 2015. godine.

Nakon toga glumila je u 'Legendi o Tarzanu', a utjelovila je i popularnu Harley Queen u velikom hitu 'Odred otpisanih'.

 

5. Naomi Watts

Naomi je rođena u Engleskoj, no gotovo čitav svoj život provela je u Australiji, gdje se kao dijete preselila s roditeljima.

Godine 1986. debitirala je u australskoj drami 'For Love Alone', a 90-ih je dobila nekoliko sporednih uloga u australskim televizijskim serijama.

Nakon dolaska u Hollywood i manjih uloga u filmovima, publici i kritici zapela je za oko tek 2001. godine u filmu Davida Lyncha 'Mulholland Drive'.

Uslijedile su uloge u hitovima kao što su 'King Kong', 'Oslikani veo', 'Funny Games U.S.' i 'Diana'. 

Talentiranu Rose Byrne gledajte u komediji 'Špijunka' u subotu u 22 sata na RTL-u.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!