Ostani doma
TV novosti
Filmska evolucija Jamesa McAvoya: Od gostujućih uloga u filmovima do kompleksnih glavnih uloga ubojica i psihopata

vrhunski glumački talent

Filmska evolucija Jamesa McAvoya: Od gostujućih uloga u filmovima do kompleksnih glavnih uloga ubojica i psihopata

James McAvoy karijeru je započeo kao tinejdžer u niskobudžetnim filmovima, a danas je u Hollywoodu jedan od najboljih karakternih glumaca

Podsjećamo na uloge koje su obilježile karijeru fascinantnog karakternog glumca Jamesa McAvoya.

'Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar' (2005.)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uloga u prvom dijelu omiljene franšize bila je prva veća Jamesova holivudska uloga. Pojavljuje se u nekoliko scena kao plašljivi, dobrodušni faun Tumnus koji najmlađu od petero djece, Lucy, spašava kad je pokušava oteti zla Bijela vještica.

'Posljednji škotski kralj' (2006.)

Godinu dana kasnije James se pojavio u filmu o Idiju Aminu, diktatoru Ugande koji je ubio stotine tisuća svojih ljudi. U ovom uznemirujućem filmu McAvoy je utjelovio naivnog dr. Nicholasa Gareigana, koji postaje Aminov osobni psiholog i čovjek od povjerenja.

'Okajanje' (2007.)

Keira Knightley i James McAvoy zvijezde su ove nevjerojatne serije redatelja hita 'Ponos i predrasude'. Nizom katastrofalnih nesporazuma, Robbie Turner, kojeg tumači McAvoy, biva optužen za zločin koji nije počinio. Ta optužba uništava ljubav dvoje mladih ljudi i dramatično promijeni tijek njihovih života. Sramežljivi, ali neodoljivi Robbie pokušava preživjeti strahote Drugog svjetskog rata kako bi se vratio ljubavi svog života.

'Tražen' (2008.)

Godine 2008. publika i kritika Jamesa su napokon počeli shvaćati ozbiljno. Umjesto uloge simpatičnog tipa koji se bori u ime pravde, dobio je prvu ulogu negativca Wesleya Gibsona i postao plaćeni ubojica. Uz Angelinu Jolie u filmu, James je definitivno svima pokazao da je spreman za velike i kompleksne uloge.

'X-Men' (2011-2016.)

Nekoliko godina nakon filma 'Tražen', James je dobio ulogu u popularnoj franšizi, utjelovivši profesora Charlesa Xaviera. Navedena je uloga poznatim učinila glumca Patricka Stewarta pa se James našao pred povećim izazovom u kojem je morao opravdati povjerenu ulogu, ali i donijeti dašak vlastitog talenta. I uspio je besprijekorno prikazavši Xavierovu aroganciju, nesigurnost, ali i dobroćudnost, u isto vrijeme istražujući i tamnu stranu njegova karaktera.

'Podvojen'' (2016.) i 'Glass (2019.)

Filmovi 'Podvojen' i 'Glass' kruna su Jamesove karijere, trileri u kojima je maestralno odglumio, ne samo jedan, nego čak 24 različita lika. Zbog trauma iz djetinjstva, postaje podvojena ličnost koja ne može kontrolirati svoje ponašanje, a nakon što otme tri djevojke i zatoči ih u svome domu, stvari potpuno izmaknu kontroli.Jamesa McAvoya gledajte u znanstveno-fantastičnom hitu 'X-Men: Prva generacija' u subotu u 22 sata na RTL-u.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!