Ostani doma
TV novosti
Dok su mu majka i otac inženjeri svemirske tehnologije i radili su na svemirskom teleskopu Hubble, Jack Black obožava glazbu i glumu

Jeste li znali?

Dok su mu majka i otac inženjeri svemirske tehnologije i radili su na svemirskom teleskopu Hubble, Jack Black obožava glazbu i glumu

Donosimo vam zanimljive činjenice iz života multitalentiranog holivudskog komičara.

Thomas Jacob 'Jack' Black rođen je 28. kolovoza 1969. u kalifornijskom gradu Santa Monica.

Jack Black sin je dvoje inženjera svemirske tehnologije. Majka Judith Love i otac Thomas William Black su radili na svemirskom teleskopu Hubble.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Black je 1982. glumio u reklami za igricu Pitfall! 

Pohađao je Sveučilište u Kaliforniji, popularni UCLA, ali studij je napustio tijekom druge godine kako bi se posvetio glumačkoj karijeri. Počeo je nastupati u raznim televizijskim serijama, a bio je i jedan od glavnih epizodnih glumaca u trećoj sezoni Dosjea-X.

Kung Fu Panda je njegova omiljena uloga i iznimno je sretan što je na tom filmu surađivao s dvostrukim oskarovcem Dustinom Hoffmanom.

Zanimljivo je kako Jack, osim gitare, svira i električni saksofon, tzv. saxaboom.

Iako je Tanyju Haden poznavao još iz srednje škole, tek joj je, nakon 15 godina od mature, prišao na prijateljevu rođendanu.

Vjenčali su se 2006. i imaju sinove Samuela Jasona i Thomasa Davida.

Dok mu je majka židovka, a otac je ženidbom prešao na judaizam, kad je odrastao, Jack se deklarirao kao ateist. No, otkada je postao otac, odlučio je djecu odgajati u židovskoj vjeri i s njima odlaziti u sinagogu.

Jacka Blacka gledajte u fantastičnoj komediji 'Gulliverova pitovanja' u nedjelju na RTL-u. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!