Novosti
Budi bez straha pred svojim neprijateljima, brani bespomoćne i čuvaj dušu od grijeha

Kraljevstvo nebesko

Budi bez straha pred svojim neprijateljima, brani bespomoćne i čuvaj dušu od grijeha

Ne propustite vrhunski epski spektakl Ridleya Scotta s Orlandom Bloomom i Liamom Neesonom

Francuska, 1184. godine. Markantni Balian (Orlando Bloom) mladi je kovač koji nakon tragične smrti djeteta i samoubojstva supruge dozna da je njegov pravi otac utjecajni križarski plemić Godfrey od Ibelina (Liam Neeson). Prisiljen zbog ubojstva svećenika pobjeći, Balian se pridruži ocu te s njim krene na dugo putovanje prema Messini.

Balian nauči rukovati mačem i boriti se, te naposljetku primi i titulu križarskog viteza. Godfrey je u jednom sukobu smrtno ranjen, a posljednja mu je želja da Balian u pratnji njegova odanog pomoćnika Hospitalera (David Thewlis) krene za Jeruzalem. 

Snimljen u Maroku, gdje je Ridley Scott snimao 'Gladijatora' i 'Pad crnog jastreba', te u Španjolskoj, ova iznimna epska povijesna drama pozitivno je primjena i od kritike i od gledatelja te još jednom učvrstila mjesto Ridleyja Scotta kao jednog od najutjecajnijih i najvažnijih redatelja posljednjih 40-ak godina, još od pojavljivanja prvog dijela 'Aliena'. Scenarij razrađuje izmišljeni portret života Baliana od Ibelina (1143.-1193.), a smješten je u impresivni filmski set uz poseban dizajn svake scene, bitke i pejzaža, što gledateljima daje rijetko bogatao vizualno iskustvo i doživljaj.

Nastupi čitave glumačke postave, u kojem je ipak potrebno izdvojiti Orlanda BloomaEvu GreenLiama Neesona, Jeremyja Ironsa, Edwarda Nortona i sirijskog glumca Ghassana Massouda kao Saladina, doista su fenomenalni, u ovom spektaklu koji su mnogi stavljali u kontekst terorizma i različitosti između kršćanstva i islama, no Ridley Scott objašnjava da je film njegov moderni portret i pogled na povijest te da se trudio biti dosljedan izvornom materijalu, koji je ipak prilagodio novom vremenu i gledateljstvu.

 

 

Reci što misliš!