Ostani doma
Novosti
Pitanje jesmo li sami u svemiru konačno je dobilo odgovor!

Dan nezavisnosti

Pitanje jesmo li sami u svemiru konačno je dobilo odgovor!

Bio je to sasvim običan, ljetni dan... sve dok se, bez upozorenja, golema sjena nije nadvila nad Zemlju

Neobičan atmosferski fenomen, zloslutni i hipnotički, proširio se nad čitavim našim planetom. Pitanje jesmo li sami u svemiru konačno je dobilo odgovor. I u samo nekoliko minuta, životi svih bića zauvijek su promijenjeni.

Oni ne dolaze u miru

S budžetom od 71 milijun dolara i dotad neviđenim specijalnim efektima, 'Dan nezavisnosti' je grandiozan, visoko tehnološki homage filmovima katastrofe iz sedamdesetih i ratnim filmovima četrdesetih. Izvanzemaljci nebrojenim svemirskim brodovima stižu nad najveće svjetske gradove i stvaraju globalnu paniku. I to opravdanu jer s pomoću zraka smrti sravne sa zemljom New York, Washington i Los Angeles.

2. srpnja su stigli, 3. napali, 4. su im uzvratili

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šačica hrabrih Amerikanaca, uključujući „klintonolikog" predsjednika, pilota borbenog aviona i kompjuterskog freaka, zvanog David, pokušava smisliti strategiju protiv osvajača. Četvrtog srpnja njihov riskantni plan stupa na snagu i nekolicina borbenih pilota (uključujući i predsjednika) kreće u napad na svemirske brodove. 

Redatelj Roland Emmerich i producent Dean Devlin, nakon uspješnog hita 'Zvjezdana vrata', ponovno se ujedinjuju s misijom oživljanja zaboravljenog žanra: filma katastrofe s više vodećih likova. Od objave 'Dana nezavisnosti' do danas snimljeno je još mnogo sličnih filmova, no ovaj će ostati u pamćenju kao prvi, ali i najbolji.

Reci što misliš!