Ostani doma
TV novosti
Sheldonova mama danas slavi 66. rođendan! Da je nastavila čuvati svoju tajnu nikad ne bi bila nominirana za Oscara

inspirativno

Sheldonova mama danas slavi 66. rođendan! Da je nastavila čuvati svoju tajnu nikad ne bi bila nominirana za Oscara

'Nadam se da vi ne čuvate svoje tajne samo za sebe', kazala je Laurie Metcalf u jednom svome intervjuu.

Glumica Laurie Metcalf svoju tajnu čuvala je tijekom prva dva desetljeća svoga života.  Zvijezda 'Teorije velikog praska', nominirana za Oscara, rođena je 16. lipnja 1955. u gradiću Carbondale u američkoj saveznoj državi Ilinois. Od malih nogu žudjela je da postane glumica. O svom velikome snu nikome nije govorila, bojeći se kako bi to djelovalo na ostvarenje njezine želje.

"To sam tajila jer sam mislila da je jako glupo tako nešto željeti jer uopće nisam bila u mogućnosti da to ostvarim. Nisam znala kome se mogu obratiti i nisam imala nikog za uzor ili kao mentora kome bih se obratila. Vjerojatno 800 km od mjesta gdje sam živjela nitko mi nije mogao pomoći i reći kako i što trebam učiniti", kazala je Metcalf u intervjuu za E! magazine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ali sama je otkrila što treba učiniti. Metcalf se u školi upisala u dramsku grupu, no i dalje je smatrala kako je njezina karijera kao glumice jednostavno nemoguća. Upisala je i studij kazališnih umjetnosti i s njom su studirale mnoge sada poznate zvijezde; Gary Sinise i Joan Allen koji su na studiju osnovali Steppenwolf Theater Company. Metcalf je polako došla i do Broadwayja u New Yorku gdje je dobila pohvale za svoje razne uloge. Slijedile su velike predstave i njezina prva filmska uloga 1985. u 'Očajnički tražeći Susan'.

Nanizale su se i televizijske uloge, npr. Jackie Harris u seriji 'Roseanne'.

Metcalf je do sada osvojila kazališnu nagradu Tony i čak tri Emmyja. A onda je, nakon gotovo deset godina izbivanja s velikih platna, osvojila i prvu nominaciju za Oscara za ulogu u filmu 'Lady Bird'.

"Drago mi je što sam se napokon počela baviti „svojom tajnom“. Nadam se da vi ne čuvate svoje tajne samo za sebe", kazala je Metcalf.

Laurie Metcalf kao Sheldonovu mamu gledajte u seriji 'Teorija velikog praska'.

  • Teorija velikog praska

    humoristična serija - SAD - 2019.

    Ponedjeljak - petak u 22.35 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!