Ostani doma
TV novosti
Nevjerojatne činjenice o megahitu 'Gladijator': Jedan glumac je preminuo tijekom snimanja, a Russell Crowe se sav polomio

iza scene je sve drugačije

Nevjerojatne činjenice o megahitu 'Gladijator': Jedan glumac je preminuo tijekom snimanja, a Russell Crowe se sav polomio

Donosimo vam zanimljivosti sa snimanja filmskog spektakla iz 2000. redateljskog genija Ridleyja Scotta

Britanski glumac Olive Reed, koji u filmu glumi Proxima, umro je tri tjedna prije završetka snimanja, tako da je postojala mogućnost da se sve scene u kojima je bio ponovno snimaju. No, kako su i redatelj Ridley Scott i cijela glumačka ekipa bili podosta iscrpljeni, a i Scott nije želio izrezati Reeda iz filma, promijenili su malo scenarij na kraju filma, dubler je odglumio potrebne scene, a čudo se usavršilo uz pomoć CGI-a.

Joaquin Phoenix sam je dodao vrišteći: "Nisam li milostiv?!", tako da je reakcija Connie Nielsen, koja to po scenariju nije očekivala, posve prirodna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom uvježbavanja i snimanja gladijatorskih scena, Russell Crowe je toliko ozlijedio desni kažiprst da dvije godine nije imao nikakav osjet u istom, pogoršala mu se ozljeda Ahilove tetive, slomio je kost u stopalu, napukla mu je zdjelica i istegnuo je nekoliko tetiva u bicepsu.

Maximusova ljubimca vuka glumila je kujica belgijskog dugodlakog ovčara Tervuerena, Kyte. Produkcija nije mogla na snimanje dovesti pravoga vuka jer su se te scene snimale u Engleskoj, gdje strogi zakoni o borbi protiv bjesnoće zabranjuju uvoz vuka na njihov teritorij.

Giannina Facio, koja u filmu glumi Maximusovu suprugu, od 2015. je supruga redatelja Ridleya Scotta.

Megahit 'Gladijator' ne propustite gledati u nedjelju u 20 sati na RTL-u.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!