Ostani doma
Novosti
'Bourneovo nasljeđe': Tajni vladin eksperiment odlučio je preživjeti pod svaku cijenu

večeras u 20 sati

'Bourneovo nasljeđe': Tajni vladin eksperiment odlučio je preživjeti pod svaku cijenu

Redatelj Tony Gilroy i četvrti je nastavak franšize o omiljenim Ludlumovim junacima učinio vrhunskim akcijskim doživljajem

CIA je izgubila svaki trag Jasona Bournea (Matt Damon) prije šest tjedana u Moskvi. Istovremeno, Aaron Cross (Jeremy Renner), vladin operativac, nalazi se na tajnom zadatku Ministarstva obrane na Aljasci, gdje mora preživjeti ekstremne vremenske uvjete i naporne treninge, kao dio tajnog eksperimenta u kojem sudjeluje kao pokusni kunić. Naime, Croosu su dane supstance koje pojačavaju mentalne i fizičke sposobnosti kod korisnika.

U međuvremenu, nakon što je Bourne razotkrio tajne operacija CIA-e, FBI i senat istražuju aferu koja je došla u medije, a pod povećalom su direktor CIA-e, Ezra Kramer (Scott Glenn), Blackbriar predstavnik Noah Vosen (David Strathairn) te doktor Treadstona, Albert Hirsch (Albert Finney), koji pak odluče prekinuti sve tajne operacije, uključujući i onu u kojoj sudjeluje Aaron Cross, te da svi sudionici moraju nestati.Teško je bilo vjerovati da će četvrti nastavak franžize moći funkcionirati bez Matta Damona, no svi koji su bili sumnjičavi prema novom nastavku, također nastalom po romanima Roberta Ludluma, bili su ugodno iznenađeni. Jedan od razloga ovako odličnog filma svakako je redatelj Tony Gilroy koji jako dobro poznaje cijelu franžizu jer je u prva tri nastavka bio scenarist, a drugi razlog leži u odabiru Jeremyja Rennera za glavnog glumca, koji je svoj zadatak obavio najbolje što je mogao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reci što misliš!