Ostani doma
TV novosti
'Blackhat': Netko cijelo vrijeme prati što radite i zna sve o vama, pa čak i o čemu sanjate

Večeras u 23 sata

'Blackhat': Netko cijelo vrijeme prati što radite i zna sve o vama, pa čak i o čemu sanjate

Hakeri su osobe koje odlično poznaju računala, softver i hardver, no isti se termin koristi i za stvoritelje računalnih virusa i uljeze koji ilegalno upadaju u informacijske sustave.

Nakon hakerskog napada na kinesku nuklearku i američku burzu vlade tih zemalja odlučile su udružiti snage u borbi protiv cyber kriminala. Kineska vlada odabrala je kapetana Chena Dawaia (Leehom Wang), koji se u Los Angelesu nalazi s Amerikancima Carol Barrett (Viola Davis) i Markom Jessupom (Holt McCallany). U pomoć poziva i svoju sestru Chen Lien (Wei Tang) i otkriva da je haker koristio računalni kod koji je razvio njegov stari prijatelj Nick Hathaway (Chris Hemsworth), koji je u zatvoru zbog krađe novca od banaka. Zahtijeva da se Nick pridruži timu i svi zajedno putuju u Kinu. Na putu se Nick i Lien zaljubljuju jedno u drugo. Ekipa ne može otkriti motivaciju napada i Nick mora napraviti riskantan potez kako bi našao lokaciju hakera, a kad oni postanu svjesni da su im na tragu – cijela priča postat će osobna.

Slavnog redatelja Michaela Manna ('Posljednji Mohikanac', 'Vrućina'), četiri puta nominiranog za nagradu Oscar, zaintrigirala je činjenica da su danas u svakome trenutku dostupni podaci o našim životima – računi, telefoni, bankarske transakcije, zdravstveni kartoni, svjedodžbe, satelitska navođenja, fotografije – sve su to informacije koje kolaju i negdje su pohranjene.

Glavne uloge u ovom napetom trileru ponijeli su oskarovka Viola Davis ('Fences', 'Tajni život kućnih pomoćnica', Holt McCallany ('Zakon i red', 'Justice League') te jedan od trenutno najtraženijih holivudskih zavodnika, Chris Hemsworth, kojeg je proslavila uloga Thora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!