Novosti
87 zemalja prijavilo je filmove za ovogodišnju nagadu Oscar, među njima je i 'Osmi povjerenik' Ivana Salaja

držimo fige!

87 zemalja prijavilo je filmove za ovogodišnju nagadu Oscar, među njima je i 'Osmi povjerenik' Ivana Salaja

Završile su prijave filmova koji bi ove godine mogli biti nominirani za najprestižniju filmsku nagradu na svijetu

Objavljen je popis svih filmova koji se kandidiraju za ulazak na listu nominiranih u kategoriji stranih filmova na 91. dodjeli Oscara Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti. Dok su prošle godine bila prijavljena rekordna 92 filma, ove su godine filmske udruge iz 87 zemalja prijavile radove za potencijalne kandidate u kategoriji stranih filmova. 

Komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD) odlučila je kako će naš ovogodišnji kandidat biti film 'Osmi povjerenik' redatelja Ivana Salaja. Komedija 'Osmi povjerenik' snimljena je prema istoimenom književnom hitu Renata Baretića o političaru poprilično sumnjiva morala, Siniši Mesnjaku (Frano Mašković) i njegovim pokušajima da na najudaljenijem jadranskom otoku Trećiću organizira izbore i ustroji vlast.

U filmu uz Franu Maškovića, glume i Borko Perić, Nadia Cvitanović, Ivo Gregurević i Goran Navojec. Ako ste propustili film 'Osmi povjerenik' u kinima, pogledajte njegov odličan trailer.

Koji su sve filmovi ušli na listu nominiranih za Oscara u kategoriji strani film, bit će objavljeno 22. siječnja, a 91. svečana ceremonija dodjele nagrada Oscar održat će se 24. veljače u Hollywoodu.

Gorana Navojca gledajte u humorističnoj seriji "Horvatovi"od ponedjeljka do petka u 15:40 na RTL-u

i u humorističnoj seriji "Naša mala klinika" od ponedjeljka do četvrtka u 19:55 na Kockici.

Reci što misliš!