Ostani doma
TV novosti
Uživajte u kultnom akcijskom filmu 'Umri muški' i odličnom Bruceu Willisu

Večeras u 20 sati

Uživajte u kultnom akcijskom filmu 'Umri muški' i odličnom Bruceu Willisu

John McClane se ničega ne boji, a njegova je upornost zadivljujuća

Neustrašivi i nezaustavljivi John McClane je 1988. postao simbol ultimativnog muškarca i antiheroj kojemu je privatni život u rasulu, a on nije superpolicajac, već obični čovjek koji krvari i kojeg boli kada ga udarite. 

Film nominiran za 4 Oscara

Njujorški policajac John McClane (Bruce Willis) putuje u Los Angeles u posjet svojoj supruzi Holly, koja je ostvarila uspješnu karijeru u multinacionalnoj kompaniji Nakatomi. McClane u L. A. dolazi na sam Božić i ne sluti da će događaji koji slijede poremetiti njegov susret s obitelji jer baš tada grupa njemačkih terorista, predvođenih Hansom Gruberom (Alan Rickman), zauzima zgradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Film je svojim izlaskom postavio sasvim nove standarde akcijskim filmova i danas ga mnogi smatraju najboljim akcijskim filmom svih vremena. Sve do pojavljivanja u “Umri muški”, Bruce Willis je u Hollywoodu bio prihvaćen kao glumac kojem najbolje sjedaju uloge pametnjakovića i komičara zahvaljujući seriji “Moonlighting”, da bi nakon “Umri muški”, Willisova karijera krenula u drugom smjeru, a on postajo jedan od najtraženijih glumaca Hollywooda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!