Ostani doma
TV novosti
Tko je zapravo bio Walt Disney? Intrigantne činjenice iz života kralja animacije

čovjek koji je promijenio svijet

Tko je zapravo bio Walt Disney? Intrigantne činjenice iz života kralja animacije

Prije 120 godina godina rodio se čovjek, najzaslužniji za popularizaciju crtanog filma

Punim imenom Walter Elias 'Walt' Disney rođen je 5. prosinca 1901. u Chicagu. Njegova obitelj potječe od Normana koji su naselili Irsku u 11. stoljeću. Izvorno prezime njegove obitelji bilo je D'Isigny.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makiko (@makko323) on Dec 5, 2018 at 12:28am PST

Walt je djetinjstvo proveo na farmi u Missouriju, svoje crtačko umijeće razvio je crtajući susjedove konje, a prvu skicu Mickeya Mousea nacrtao je vozeći se vlakom kući.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegova majka umrla je zbog curenja plina u kući koju joj je on kupio. Njegov prijatelj i producent Don Hanhn izjavio je jednom kako vjeruje da je Waltov neprestani osjećaj krivnje jedan od razloga zašto je većina njegovih likova u crtićima bez roditelja.

1934. počeo je raditi na svom prvom dugometražnom filmu i unatoč povećoj sumnjičavosti Hollywooda, film 'Snjeguljica i sedam patuljaka' osvojo je i publiku i Oscara.

1955. izgradio je zabavni park Disneyland u Kaliforniji, jednu od najvećih turističkih atrakcija Sjedinjenih Država.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Acuna (@choneyland) on Nov 13, 2018 at 9:40am PST

Waltova kći Diane otkrila je da on nikad nije išao na tuđe sprovode osim ako nije morao. Nevjerojatno, ali Disney je zabranio svoj pogreb, mjesto na kojem je pokopan ostalo je nepoznato. Neki vjeruju kako se zbog straha od smrti dao zamrznuti. 

Predivnu počast svome tvorcu Disney studio je dao 2008. godine, najslađi robot Wall-E dobio ime po Waltovu punom imenu, Walter Elias Disney.

U subotu, 8. svibnja očekuje vas cjelodnevna zabava uz neke od najboljih filmskih ostvarenja iz Disney studija. Ne propustite Disney dan na RTL-u!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!