Novosti
RTL Kockica slavi peti rođendan! Ovo su najdugovječnije emisije koje klinci s razlogom obožavaju
RTL

ČESTITAMO!

RTL Kockica slavi peti rođendan! Ovo su najdugovječnije emisije koje klinci s razlogom obožavaju

Od 'Vremeplova' do 'Crteža dana', svi ih obožavamo!

RTL Kockica pokrenuta je 11. siječnja 2014. godine u 11:01 sati i jedini je besplatan dječji kanal u Hrvatskoj. Osim bogate Disneyjeve produkcije u čijim filmovima i serijama uživaju i roditelji i mališani, RTL Kockica poznata je i prepoznata po svojim formatima koji od prvog dana idu na programu. 

Vremeplov

Mali kalendar za djecu obrađuje događaje koji su se dogodili na taj dan, naravno na način primjeren najmlađima - edukativno, ali i zabavno. Obrađuje se nekoliko događaja dnevno kako iz davne, tako i iz novije povijesti… Osim važnih povijesnih činjenica, događaja i datuma, 'Vremeplov' donosi i razne zanimljivosti vezane uz određeni datum.

Baka priča najljepše priče

Format u kojem djeci na kraju svakoga dana nudimo desetak opuštajućih minuta uz najomiljenije im likove bajki i basna... Naše bake Stanka Šilović i Mirjana Tomaško Antić čitaju svima poznate klasične priče za laku noć, u kojima uživaju već generacije djece, poput Trnoružice, Pinokija, Mačka u čizmama, Zlatokose i brojnih drugih…

Idemo u ZOO

Cilj dječjeg serijala 'Idemo u ZOO' je upoznati djecu sa životinjskim svijetom, educirati ih o vrstama životinja i njihovim načinom prilagodbe te preživljavanju. Uz to, naglasak je i na vrstama koje izumiru, tj. na edukaciji o očuvanju pojedinih vrsta. 
Emisija je snimana u suradnji sa Zoološkim vrtom u Zagrebu, a sudjelovali su i njihovi edukatori te timaritelji.

Crtež dana

Interaktivna dnevna dječja emisija s Davorom Balažinom u ulozi voditelja u kojoj djeca šalju svoje crteže na razne teme. 

Reci što misliš!