Novosti
Euforija zvana rukomet: uz Kauboje i RTL više od milijun gledatelja!
PIXSELL

Hvala, gledatelji!

Euforija zvana rukomet: uz Kauboje i RTL više od milijun gledatelja!

Rukometna euforija zavladala je Hrvatskom, i to zahvaljujući odličnoj igri Kauboja. Hrvatski reprezentativci u prve dvije utakmice Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj ostvarili su maksimalan učinak, što su popratili i RTL-ovi gledatelji.

Utakmicu protiv Japana, koja je završila rezultatom 35:27, pred malim ekranima gledale su u prosjeku čak 772 tisuće ljudi, što je u ukupnoj populaciji 19,7%, dok je udio u gledanosti u 46,4 %. Time je utakmica između Hrvatske i Japana bila najgledaniji TV sadržaj u nedjelju, 13. siječnja na svim nacionalnim televizijama. Inače, posljednje minute utakmice protiv Japana gledale su čak 972 tisuće ljudi.

Prema službenim rezultatima prvu utakmicu naše reprezentacije (petak, 11. siječnja) protiv Islanda gledalo je 776 tisuća gledatelja, što je u ukupnoj populaciji 19,8 %, a udio u gledanosti je bio 46,3 posto. Sam kraj utakmice protiv Islanda gledateljima je bio posebno zanimljiv pa je tako te trenutke pratilo čak milijun i osam tisuća gledatelja.

Fantastičan rezultat u petak je ostvarila i središnja informativna emisija „RTL Danas“, koju je gledalo 610 tisuća ljudi, odnosno 15,5% u ukupnoj populaciji. Time su prijenos utakmice iz Munchena te emisija RTL Danas  u petak, 11. siječnja bili najgledaniji TV sadržaji na svim nacionalnim televizijama.

Novi test pred hrvatskim rukometašima je već danas – u 18 sati ih čeka susret s Makedonijom, a studijska emisija „Vrijeme je za rukomet“ počinje u 17:30!

IZVOR: AGB Nielsen

Reci što misliš!