Ostani doma
TV novosti
Oskarovka Renée Zellweger na početku karijere jedva je preživljavala: Radila je u baru, a maštala o filmskim setovima
AP

trnovit put do zvijezda

Oskarovka Renée Zellweger na početku karijere jedva je preživljavala: Radila je u baru, a maštala o filmskim setovima

Pristojnoj djevojci iz Teksasa dolazak u Los Angeles nije bio nimalo bajan

Holivudska zvijezda Renée Zellweger iz rodnog Teksasa doselila se u Los Angeles krajem 1993. godine i nekoliko godina radila je u baru kako bi imala od čega živjeti. U jednom intervjuu otkrila je kako je brzo shvatila koliko je taj grad nevjerojatan jer „otvara oči“ i pokazao joj je točno kakva osoba nikada ne želi postati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STARS AND... (@_stars_and_) on Jan 6, 2019 at 5:30am PST

„Radila sam u baru The Three Cubs u ulici Vine, iza pokretne benzinske postaje. Bilo je to nevjerojatno radno mjesto za djevojku poput mene, koja je uvijek živjela u relativno sigurnom okruženju. Na uglu se dilao crack pa kada bih kasno došla kući, nisam mogla izaći iz auta i otići do stana dok primopredaja ne bi završila,“ ispričala je Renée. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Relta / oceanauniverse17 (@reltawisdom_oceanauniverse17) on Nov 28, 2018 at 10:08am PST

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvu zapaženiju ulogu Zellweger je ostvarila 1995. u kultnom filmu ‘Teksaški masakr motornom pilom'. Pojavila se nakon njega u nekolicini filmova, no na njezinu bankovnom računu stanje se nije baš popravilo. Ipak, sve je 1996. promijenila uloga samohrane majke zaljubljene u sportskog agenta u filmu ‘Jerry Maguire’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOOON THEATER � (@mooonmoovie) on Jan 27, 2019 at 11:19am PST

Odjednom postala zvijezda preko noći

„Zahvaljujući filmu ‘Jerry Maguire’ mogla sam plaćati stanarinu i nisam više morala raditi kao konobarica. Dao mi je slobodu.“ Sljedeća uloga zahvaljujući kojoj je nagrađena Zlatnim globusom bila je u kriminalističkoj drami 'Bolničarka Betty', u kojoj je utjelovila udovicu opsjednutu sapunicom i traumatiziranu ubojstvom supruga, čime je osvojila srca brojnih obožavatelja i kritike.

Napokon zaslužena nagrada

Oscarom za najbolju sporednu glumicu nagrađena je 2004. za ulogu u filmu 'Studengora', gdje je glumila s Nicole KidmanJudeom Lawom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!