Novosti

NOVA SERIJA

Ne propustite! Oteti mogu biti spašeni u novoj istoimenoj seriji na RTL-u!

Od 14. ožujka na glavni kanal RTL-a stiže hvaljena kriminalistička serija „Oteti“ s Leven Rambin, Chrisom Nothom i Dannyjem Pinom u glavnim ulogama. Seriju, koja se bavi uvijek intrigantnom temom o nestalim osobama, možete pratiti od ponedjeljka do četvrtka u kasnovečernjem terminu

Kit Kick Lannigan (Leven Rambin) bila je oteta kao dijete da bi je nakon pet godina spasio FBI agent Frank Novak (Chris Noth). Povratkom kući, trauma koju je doživjela nije nestala nego se manifestirala u agresivno ponašanje. Na prijedlog Novaka, upisuje tečaj samoobrane te briljira u borilačkim vještinama i rukovanju vatrenim oružjem. Jednako tako, u centru za obranu uči psihoanalizu i proučava odnos otmičara i otetih, u čemu postane stručnjakinja. Jednoga dana Novak nagovori Kit da se pridruži njegovu timu, koji rješava slučajeve nestalih i otetih osoba.

Tim još čine John Bishop (Danny Pino), koji je ranije služio vojsku, a Novaka je sreo davnih dana, kada mu je spašavao brata blizanca Marka, koji je tada imao svega šest godina. James Finley (Andy Mientus) također je dio tima i još jedna žrtva otmice kao 14-godišnjak. Tim zaokružuje FBI agentica Maya Kennedy (Tracie Thoms), članica Novakova prijašnjeg tima.

Serija svakim novim nastavkom i pričom uzima zamah 

Kriminalistička serija autora Matta Lopeza, zaslužnog za nekolicinu filmskih uspješnica poput „Priče za laku noć“ s Adamom Sandlerom, „Čarobnjakov učitelj“ s Nicholasom Cageom i „Trka do uklete planine“ s Dwaynom Johnsonom, u distribuciji velikog filmskog studija NBC Universal International doživjela je svega jednu sezonu, no svaka je epizoda sjajne sezone posebna i može se reći pravo zlato.

Prema romanu Chelsee Cain „One Kick“, serija svakim novim nastavkom i pričom uzima zamah te, iako agenti u potrazi za nestalim osobama i nisu osobito originalna premisa, serija daje ono nešto posebno, razvijajući priču među članovima tima, njihove priče i karaktere, koji su svi na neki način povezani te itekako ranjivi, što samo znači da, osim glavne priče, nižu se sporedne, zapleta i neočekivanih raspleta ima koliko želite, baš kao tajni i misterija, dok energija i kemija stvorena među glumačkim timom daje seriji novu dimenziju te je razlikuje od sličnih TV kriminalističkih drama.

Chris Noth u ulozi agenta Novaka

Jako je zanimljivo vidjeti u ulozi briljantnog FBI agenta Novaka, Chrisa Notha, kojeg će ženski dio gledateljstva odmah prepoznati kao Mr. Biga iz „Seks i grad“, dok će se zaljubljenici u krimiserije sjetiti još jedne njegove pamtljive TV role kao Mikea Logana iz „Zakon i red“. Lijepu Leven Rambin zapamtili smo kao Glimmer iz „Igre gladi“, a gledali smo je i u hvaljenoj seriji „True Crime“ u drugoj sezoni.

Ostatak istražitelja nije ništa neiskusniji, naprotiv. Tu je dobro poznati Danny Pino, kojeg su gledatelji RTL-a gledali u „Zaboravljenom slučaju“, „CSI; NY“ i „Odstrelu“. Andyja Mientusa znamo iz mjuzikla „Smash“, dok se Tracie Thoms sjećamo iz još jednog glazbenog blockbustera, u režiji slavnog Chrisa Columbusa, „Rent“.

Ne propustite napetu kriminalističku seriju „Oteti“ koja kreće ovog četvrtka u kasnovečernjem terminu na glavnom kanalu RTL-a!

Reci što misliš!