Novosti
Znali smo da će doći ovaj dan... Dan kada je Zemlja stala!

ned u 20 sati na RTL2

Znali smo da će doći ovaj dan... Dan kada je Zemlja stala!

'Dan kada je Zemlja stala' remake je istoimenog filma iz 1951., koji je nastao prema kratkoj SF priči Harryja Batesa „Farewell to the Master“ iz 1940. godine

Znanstvenici primijete objekt koji se velikom brzinom iza Jupiterove orbite primiče Zemlji te previđaju da će se njegov udar sa Zemljom dogoditi na području Manhattana, snagom koja može uništiti sav život na planeti. SAD odmah okupi skupinu znanstvenika, uključujući dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) i njezina prijatelja dr. Michaela Graniera (Jon Hamm), s namjerom da osmisle plan koji će spasiti ljudski rod. No kako se približava Zemlji, objekt polako uspori te stane iznad Central parka i pokaže se kao ogroman svemirski brod. Sferu ubrzo okruže policijske i vojne snage. Iz sfere izađe Klaatu (Keanu Reeves), a Helen mu krene u susret, no usred kaosa vojska otvara paljbu prema izvanzemaljcu. U tom trenutku iz sfere izlazi ogroman robot nazvan G.O.R.T.

'Dan kada je Zemlja stala' remake je istoimenog filma iz 1951., koji je nastao prema kratkoj SF priči Harryja Batesa 'Farewell to the Master' iz 1940. U vrijeme prikazivanja originalnog filma, hladni rat je u zamahu, svijet je u opasnosti od nuklearne kataklizme, što je iskorišteno kao glavni pokretač priče u Wiseovom klasiku iz 1951. Danas je, pak, najveća opasnost koja prijeti svijetu ljudsko neodgovorno, opasno, destruktivno i okrutno ponašanje prema majci Zemlji, istaknuto u ovoj novijoj verziji koju gledamo večeras.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponajviše je novom, adaptiranom scenariju te karakterizacijom svog lika, izvanzemaljca u ljudskoj formi – Klaata, bio impresioniran Keanu Reeves. Klaat koji vremenom počne suosjećati s ljudskom rasom te, iako se ispočetka čini kao ljutiti Bog koji donosi kraj svijeta, na kraju pokazuje razumijevanje i daje oprost. I ostatak je glumačke postave sjajan – tu su Jennifer Connelly, Kathy Bates, Jaden Smith, Jon Hamm i John Cleese, koji su svoj dio posla odradili bez zamjerke. Specijalni su efekti, naravno, dotjerani do savršenstva, a u filmu će se jednako svidjeti poklonicima kultne verzije te novoj generaciji, koja tek mora otkriti ovu sjajnu priču.