Novosti
Ne propustite boksački meč Allen vs. Browne 20. travnja samo na RTL-u!
Alls Star Boxing

Spektakl

Ne propustite boksački meč Allen vs. Browne 20. travnja samo na RTL-u!

U subotu, 20. travnja na RTL-u, uz komentare Antonija Vuksanovića i Marija Preskara, čeka nas još jedna velika noć boksa!

U organizaciji Matchroom Boxinga u londonskoj O2 Areni od 23:15 počinje glavna borba, susret u teškoj kategoriji između 27-godišnjeg Britanca Davida Allena (16-4-2, 13 KO) i 39-godišnjeg Australca Lucasa Brownea (28-1, 24 KO). Iste večeri, prije glavnog događanja, održat će se još jedna sjajna borba, ona između Britanca Derecka Chisore (29-9, 21 KO) i Nijemca, rođenog na Kosovu, Senada Gashija (17-2, 17 KO), također u teškoj kategoriji.

Dave „White Rhino“ Allen završio je 2018. s nevjerojatnih 6 (4-1-1) odrađenih borbi, što ga svrstalo na 39. mjesto najbojih teškaša svijeta. Sada ga čeka najozbiljniji izazov karijere - Browne, čiji omjer na papiru (28-1, 24 KO) izgleda impresivno, no istina je da karijera Brownea stagnira te da on nije više onaj briljantni bokasač od prije pa se Allen nada da bi borbu mogao završiti i prije zadnjeg zvuka zvona. No jednako tako treba znati da je Browne i dalje vrlo opasan, da je bivši WBA prvak koji je pobijedio izvrsnog Rusa Ruslana Chagaeva i tako postao prvi Australac s WBA pojasom te da je dobio zadnje tri borbe, a prije toga izgubio od odličnog Dilliana Whytea u spektakularnom nokautu u 02 Areni, kojeg smo imali prilike gledati na RTL-u protiv Derecka Chisore, u fantastičnom meču u kojem je trijumfirao Whyte, dok ćemo Derecka Chisoru također moći gledati večeras u meču protiv Gashija. No vratimo se Browneu, koji se ozbiljno priprema za borbu, promijenio je menadžere i promotore nakon nokauta primljenog od Whtyea te je itekako svjestan da bi još jedan poraz toga tipa ubrzao silazni smjer njegove karijere. Stoga, kad sve zbrojimo, možemo očekivati izvanrednu boskačku predstavu i Browneovu odličnu pripremu.

Prije glavne atrakcije očekuje nas još jedan veliki susret, prvi meč Dereka „War“ Chisore nakon poraza protiv Dilliana Whytea, senzacionalnog meča koji smo pratili u prosincu prošle godine na RTL-u.  Iako su pitanja o kraju karijere nakon poraza bila česta,  35-godišnjak  je odmah odagnao takav scenarij izjavivši da je spreman za susret s bivšim WBO prvakom Josephom Parkerom ili sjajnim neporaženim Oleksandrom Usykom, koji u svibnju ove godine očekuje Carlosa Takamu, dok se Chisora nada da će biti idući protivnik s kojim će boksati Usyk. No prvo Chisora mora svladati Gashija, koji je u u svojih 17 borbi odnio 15 pobjeda te bio poražen dvaput -  od Toma Schwarza, koji se na ljeto susreće s Tysonom Furyjem te od Takame, kojeg je Chisora pobijedio prošle godine.

Reci što misliš!