Ostani doma
TV novosti
Heroj u crvenim hlačicama: Sve što trebate znati o najpoznatijem spasiocu, Mitchu Buchannonu
getvisual.de

Kralj 'Spasilačke službe'

Heroj u crvenim hlačicama: Sve što trebate znati o najpoznatijem spasiocu, Mitchu Buchannonu

Mitch Buchannon glavni je lik serije 'Spasilačka služba', omiljene ljetne TV serije!

"Mitch, Miiiitch..." - ako ste ikada gledali 'Spasilačku službu', kada ste čuli da netko doziva to ime, znali ste da će se uskoro dogoditi neka akcija, ali i da će problem, kakav god on bio, biti riješen jer će u kadar utrčati junak s plaže, Mitch Buchannon.

Glavni lik svih sezona 'Spasilačke službe', kojeg je glumio David Hasselhoff, u seriji je i mentor i prijatelj ostalim spasiocima te im pomaže i kada je u pitanju posao i kada je riječ o privatnim problemima. Često se tako može vidjeti da Mitch daje životne ili ljubavne savjete mlađim članovima ekipe. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Punim imenom Mitchell, Mitch je svoj posao doživljavao jako ozbiljno. Često se suočavao s predrasudom da se poslom spasioca bavi samo zbog zgodnih žena na plaži, no takve je likove često stigla karma i oni su, ironije li, ubrzo zatrebali njegovu pomoć. 

Maštao je o glazbenoj karijeri

Mitch je rođen oko 1954. godine, iako u seriji njegova dob varira ovisno o epizodi. Roditelji mu se zovu Al i Irene. Mitch s ocem nije uvijek imao dobar odnos pa često osjeća da je otac razočaran njime. To je izazvano time što je Al maštao da će Mitch biti arhitekt poput njega. Iako je diplomirao arhitekturu i kratko radio s ocem, Mitch je na kraju odustao od toga i posvetio se spasilačkom poslu, jer je o tome maštao otkako je bio dječak. 

Mitch ima i starijeg brata, Buzza, koji je kao pravi buntovnik otišao od kuće kada je Mitch imao 12 godina, a strast koja ih povezuje je glazba. Buzz mu je, kada je otišao, ostavio svoju gitaru, a Mitch se tijekom serije nekoliko puta nađe u ulozi izvođača te razmišlja kako bi bilo da je ostvario snove i uspio kao glazbenik. Taj je dio njegove osobnosti usko vezan uz glumca koji ga je igrao - Davida Hasselhoffa. Mitch je tako primjerice u srednjoj školi svirao u bendu. 

Samohrani otac

Mitch je maturirao 1972. godine, a nakon toga se vjenčao s ljubavi iz školskih klupa, Gayle, s kojom je dobio sina, Hobieja, kojeg je Mitch nazvao prema proizvođaču dasaka za surfanje. Iako su se Mitch i Gayle voljeli, na kraju su se razveli jer je ona smatrala da se Mitch previše posvećuje poslu. 

Jedna od glavnih tema serije je Mitchev odnos s Hobiejem. Nakon što se neko vrijeme borio za skrbništvo nad njim, Gayle je popustila i zaključila da je Mitch dobar otac i Hobie je ostao s njim u Kaliforniji. Mitch čitavu seriju pokušava pronaći ženu koja bi bila dobra majka njegovu sinu i s kojom bi stvorio obitelj. Nakon Gayle, najveća ljubav mu je kolegica Stephanie Holden, no njihova je veza propala i ostali su prijatelji. 

Junak s plaže

Mitch se u seriji bavi brojnim sportovima, a jedno vrijeme je bio i član specijalne postrojbe američke ratne mornarice (Navy SEAL). Sudjelovao je u najmanje dvije operacije, no nije smio govoriti o njima. Ipak, to je iskustvo ostavilo trag na njemu pa je tako često sudjelovao u rješavanju zločina. 

  • Spasilačka služba 2.0

    akcijska serija - SAD - 1989.

    Ponedjeljak - nedjelja u 20.50 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!