Novosti
Svaki točkasti psić mora biti njezin: Ne propustite gledati zgode 101 dalmatinca na RTL-u!

VEČERAS U 20 SATI

Svaki točkasti psić mora biti njezin: Ne propustite gledati zgode 101 dalmatinca na RTL-u!

Prema istoimenoj knjizi Dodie Smith iz 1956., nekoliko godina kasnije snimljen je jedan od najpoznatijih i najvoljenijih Disneyevih filmskih klasika

Dalmatinac Pongo (Enes Vejzović) živi sa svojim vlasnikom, piscem Rogerom Radcliffeom (Nikša Marinović, Denin Serdarević) u malom stanu u Londonu. Za razliku od svog vlasnika, Pongu je dosadio život samca te odluči naći partnericu sebi, ali i Rogeru. Provodeći dane gledajući kroz prozor, Pongo primijeti Anitu (Maja Katić) i njezinu kuju Perditu (Marija Tadić) kako odlaze prema parku. Što brže može, Pongo odvede Rogera u park kako bi upoznali dame. Nakon nespretnog prvog susreta, Pongovi napori ipak se isplate te se Anita i Roger zaljube, baš kao Pongo i Perdita. Ubrzo Perdita okoti mnogo štenaca. Jedan od malaca daje slabe znakove života, ali Roger ga uspije oživjeti te ga nazovu Lucky. Iste večeri, Rogera i Anitu posjeti ekscentrična i bogata Cruella De Vil (Senka Bulić), koja poznaje Anitu iz školskih dana te im ponudi veliki svotu novca za štence.

Prema istoimenoj knjizi Dodie Smith iz 1956., nekoliko godina kasnije snimljen je jedan od najpoznatijih i najvoljenijih Disneyevih filmskih klasika, 17. animacija iz bogate arhive, koja je Disneyu donijela toliko potreban kinouspjeh nakon neuspješne “Uspavane ljepotice” (The Sleeping Beauty, 1959.) zbog čijeg je podbačaja kružila priča o zatvaranju animacijskoga odjela studija.  Mnogi su “101 dalmatinca” doživjeli kao najbolju Disneyevu animaciju još od “Snjeguljice i sedam patuljaka” iz 1937. Šarmantna, duhovita priča o ljubavi čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja psa te općenito priča o obiteljskoj ljubavi jedna je od najnezaboravnijih i najnepretencioznijih priča tvornice Disney, koja  s takvom lakoćom nadmašuje najnovije, razvikane animirane kinohitove.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Film '101 dalmatinac' gledajte večeras u 20 sati na RTL-u!