Ostani doma
Novosti
Novi trener u 'Životu na vagi': Kad sam shvatio da neću biti novi Ivano Balić, okrenuo sam se kineziologiji

Ove jeseni na RTL-u!

Novi trener u 'Životu na vagi': Kad sam shvatio da neću biti novi Ivano Balić, okrenuo sam se kineziologiji

U četvrtoj sezoni showa „Život na vagi“ kandidate će voditi treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović.

Tko će od njih voditi crveni, a tko plavi tim, tko će biti stroži te tko naposljetku i uspješniji u transformacijama kandidata, gledatelji će saznati ove jeseni na RTL-u. A tko su uopće Maja i Edo?

U intervjuu vam predstavljamo Edina Mehmedovića, 38-godišnjeg magistra kineziologije kojeg svi, pa tako i kandidati showa, zovu Edo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Život na vagi (@zivot_na_vagi_rtl) Srp 22, 2019 u 4:57 PDT

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za početak – gdje ste rođeni i odrasli i kakva je vaša poveznica sa sportom?

Rođen i odrastao u Zagrebu, točnije u Dugavama, kao jedinac. Sport me zapravo definira kroz cijeli moj život, od najranijih dana. U četvrtom osnovne sam se počeo baviti rukometom i zapravo je to sport koji me obilježio. Kad sam shvatio da ipak neću biti Ivano Balić, malo sam se više posvetio fakultetu, a rukomet stavio po strani. No i dandanas s ekipom igram rukomet mada je to više druženje nego što ozbiljno pristupamo igri.

Kad ste shvatili da želite biti trener?

U mojoj glavi, barem mi se tako čini, dosta rano se javila ta ideja da ću studirati Kineziološki fakultet. Mislim da sam negdje u prvom-drugom razredu osnovne škole u sastavu o tome što želimo biti kad narastemo napisao da želim studirati DIF. Završio sam srednju elektrotehničku školu iako me to nije previše zanimalo, ali u to vrijeme je bilo dosta popularno, to je bila škola koja je jamčila neku sigurnost, a i jedan od najboljih prijatelja se tamo upisao pa je i meni bilo OK. Poslije srednje sam upisao Kineziološki fakultet.

Kako ste odlučili pristati na ponudu da budete trener u „Životu na vagi“?

Pa zapravo je bilo vrlo jednostavno. Otvoren sam za nove izazove, to je nešeto što sam još davno naučio od jedne svoje mentorice. No kad su me nazvali s RTL-a prvo sam mislio da me frendovi zezaju. Kasnije se ipak pokazalo da je riječ o ozbiljnoj ponudi. Imati kandidate koje vodite kroz treninge, surađivati s takvom televizijskom ekipom i sudjelovati uopće u takvom showu činilo se kao jako izazovno i to me potaknulo da ponudu prihvatim.

Kakvo je vaše mišljenje o emisiji „Život na vagi“?

Teško je znati što se događa u showu kad niste dio njega i teško je donositi neke generalne zaključke. Po meni je to emisija koja je zapravo najbolji PR za problem pretilosti koji postaje sve veći. Show ima pozitivnu priču, šalje pozitivnu poruku i definitivno je uspio potaknuti promjene.

Kako biste sebe opisali kao trenera? Jeste strogi?

Moji klijenti kažu da jesam iako ja sebe tako ne vidim. Mislim da sam blag i volim se šaliti, ali kad treba zagalamiti, nije problem.

Čime se bavite u slobodno vrijeme?

Kad ne radim, nastojim što više vremena provoditi sa suprugom i naše dvije djevojčice. Svaki slobodan vikend koristimo za odlazak u prirodu i na izlete. Bavim se i podvodnim ribolovom. Volim biti aktivan i nastojim to prenijeti i na svoje djevojčice.

Novu sezonu omiljenog TV showa 'Život na vagi' pratite ove jeseni na RTL-u!

Reci što misliš!