Novosti
'Beskrajna ljubav': Izvrsna romantična drama o dvoje tinejdžera koji se ludo zaljube dok ih cijeli svijet pokušava razdvojiti

DANAS u 15 sati

'Beskrajna ljubav': Izvrsna romantična drama o dvoje tinejdžera koji se ludo zaljube dok ih cijeli svijet pokušava razdvojiti

Kada ste zadnji put gledali izvrsnu romantičnu dramu?

David Elliot (Alex Pettyfer) zaljubio se na prvi pogled u 17-godišnju Jade Butterfield (Gabriella Wilde) dok su još oboje bili brucoši na koledžu, no nikada nije smogao snage reći joj što osjeća. S druge strane, tijekom četiri godine provedene u školi, Jade se ni s kim nije družila, žaleći za svojim starijim bratom Chrisom, koji je preminuo od raka.

Jednog dana Jade se sa starijim bratom Keitom (Rhys Wakefield) i roditeljima zaustavi u restoranu u kojem David radi na parkingu. Kada Jade ispadne školski godišnjak, David ga pokupi te se potpiše u njega i spomene joj da su kolege. U restoranu Jade zapita roditelje može li je David odvesti na maturalnu zabavu, što roditelji odobre te je ubrzo nakon toga David provoza u jednom automobilu gosta i tada krenu nevolje.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvrsna romantična drama o dvoje tinejdžera koji se ludo zaljube jedno u drugo dok ih roditelji pokušavaju razdvojiti, a tajne se polako otkrivaju i ljubav se nađe na testu, nastala je prema poznatom romanu Scotta Spencera te je druga ekranizacija njegovog romana (prva je bila ona Franca Zeffirellija iz 1981.). Unatoč tome što je knjiga možda preslobodno interpretirana, što je bila i glavna zamjerka kritike, kemija između Alexa Pettyfera i Gabrielle Wilde je doista izvrsna te sve eventulane nedostatke u scenariju stavlja u drugi plan.

Naravno, poklon Shakespeareu je više nego očigledan, priča o pronađenoj i izgubljenoj ljubavi, o paru koji se našao na suprotnim stranama života, prepoznatljiva je svima. No, kao što smo rekli, izvedbe glavnog para pravi su užitak za gledanje iako se ne smije zaboraviti na role Brucea Greenwooda, kao previše zaštitničkog Jadeinog oca Huga, čiji sukob sa sinom je jedan od glavnih fokusa filma, te Joely Richardson, Jadeine majke, koja zna pravu snagu ljubavi, i Daya Okeniya, kao Macea, Jadeinog prijetelja, koji će filmu pružiti dozu humora i prave prijateljske odanosti.