Novosti
Ribafish odgovorio na vruća pitanja: Prvo jelo skuhao je za djevojku, a između Špičeka i Pažanina draži mu je...

Intervju

Ribafish odgovorio na vruća pitanja: Prvo jelo skuhao je za djevojku, a između Špičeka i Pažanina draži mu je...

Domagoj Jakopović Ribafish priključio se timu emisije „Tri, dva, jedan – kuhaj!“. On će u sedmoj sezoni biti voditelj uz Doris Pinčić Rogoznicu, a ta mu se uloga itekako sviđa – što zbog kolegice o kojoj ima samo riječi hvale, što zbog činjenice da je neprestano okružen hranom.

Obožava kuhati, ali još više voli isprobavati jela. I iako ga svi znaju upravo po hrani, malo manje je poznato da je član Mense!

Kuhaš već dugo, zapravo si i poznat po tome, ali sad si ozbiljno zakuhao i svoju voditeljsku karijeru. Kako ti se čine prvi dani na setu? Što ti je najteže?

Ovdje je kao u svemirskom brodu. Svi su toliko pristojni, uslužni i nasmijani da sve čekam da mi netko kaže da je ovo skrivena kamera. Najteže je bilo pobijediti tremu jer ipak je oko tebe pedesetak ljudi koji se baš i na vesele kad ''fulaš'' tekst. Na kraju, mislim da ide sve bolje i bolje. Još kad mi daju da više jedem...

Pohvalio si Doris i njezinu mogućnost da od tri riječi ispriča cijelu priču. No nekako nam se čini da nisi ni ti ništa manje pričljiv... Ili se to mijenja kad se kamere upale?

Kad se kamere upale, postajem mali albino zečić kojeg su ulovili farovi povećeg kamiona. I to duga svjetla. Ponavljam, konačno se pomalo opuštam i sad već to teče prema boljem, iako ću od Doris uvijek moći učiti. Carica!

Jesi već dosad naučio nešto od žirija – Željke, Pažanina i Špičeka? Izmjenjujete li iskustva u pauzama?

Svaki dan ponešto. Strpljivo slušam sve njihove savjete i komentare na setu, i onda ih još detaljno priupitam kad se vidimo u backstageu. Mislim da sam popravio svoje kuhanje za barem 20 posto otkako sam s njima. Zbirke, enciklopedije, almanasi...

Kad je hrana u pitanju jesi li skloniji Pažaninu ili Špičeku?

Špiček je velemajstor za apsolutno sve, ali obožavam njegovu kontinentalnu kuhinju, dok bih se kod dalmatinskih štorija ipak prepustio Pažaninu. Iako, mislim da bi i obratno bilo izvrsno. Što je najbolje, oduševljen sam Željkinom kuhinjom jer mi je bila urednica u Playboyu i stalno nosila svoja jela…

Sjećaš li se koje je bilo prvo jelo koje si skuhao?

Rižoto s plodovima mora. Bakin recept. Prvi put sam doveo curu u prazan stan i rekao sam sebi da mora biti bomba!

Kad se kod tebe rodila ta ljubav prema kuhanju? I kako se razvijala?

Onog trena kad sam shvatio da nemam novca, auto ni išta što bi privuklo cure koje su mi se sviđale u tim godinama. Tada sam im počeo kuhati, a istovremeno i biti zvijezda tuluma na kojima bi gazda zaspao, pa bih oko 3-4 ujutro kuhao od svega što bih pronašao u frižideru i špajzi. Razvijala se tako da sam se zaljubio u roštilj i mediteransku kuhinju, i sad baratam s nekih dvadesetak osnovnih jela za svaku priliku i godišnje doba.

Svi te znaju kao gastroblogera, malo manje ljudi zna i da si član Mense. Pa pojasni nam malo!

Stalno sam se svađao s bivšom curom koja mi je govorila da sam gluplji od nje, i onda je ona uplatila prijemni za hrvatsku Mensu. Otišli smo na testiranje i ja sam imao 148 bodova za razliku od njezinih 144. Tamo sam upoznao sjajne ljude, a kako drže čak dva pivska puba u Zagrebu, često se znamo i podružiti. Jedno sam vrijeme čak bio i glasnogovornik, ali nisam imao dovoljno vremena da stisnem i pomognem ekipi da se malo više sazna o ovoj udruzi.

Možeš li nam otkriti i koju brojku su pokazali tvoji testovi inteligencije?

148 od 164, ali tri sam pitanja zaokružio na čisti blef!

Što Ribafish radi kad ne radi?

Ribafish uvijek nešto radi, ali kako se moj trenutni posao sastoji od recenziranja restorana, vođenja pivskih festivala i pokoje kolumne, ljudi imaju malo pogrešnu percepciju. Uskoro krećemo s pripremom za novu sezonu projekta #RokOtok, pa se možete pridružiti i uživati u planiranju jedne divne i tople ljetne avanture. Također, čim završim sa snimanjem „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ krećem s dizanjem svog bloga/portala - ribafish.com. Samo za prave hedoniste!

Je li te teško impresionirati jelom? I čime te se uvijek može impresionirati?

Nije. Stvarno volim jesti i probati apsolutno sve što se postavi na stol, ali morate biti spremni i na to da ću vam pošteno reći kritiku, naravno, ako je jelo zaslužuje. Obožavam fileke i iznutrice, meso, povrće, i vitalac, i puha, koje tek trebam probati! Pa ako znate kad je puhijada, ili radite vitalac u dvorištu – zovite.

Da možeš birati samo jedno jelo koje bi jeo do kraja života, što bi to bilo?

Pun, uključen frižider! Obožavam roštilj pa neka to bude moj zadnji odgovor. A mogla je biti i pašta, i pizza, i sendviči...

Reci što misliš!