Ostani doma
TV novosti
Ne propustite britansku verziju priče o Robinu Hoodu s Umom Thurman u ulozi djeve Marion

večeras u 23:15

Ne propustite britansku verziju priče o Robinu Hoodu s Umom Thurman u ulozi djeve Marion

Uživajte u zanimljivoj verziji priče o legendarnom junaku

Hrabar i odvažan mladić, Robin od Locksleya (Patrick Bergin), pridružuje se križarima kako bi se borio rame uz rame s kraljem Richardom III. Međutim, Robin u bitci pada u zarobljeništvo i tek nakon pet godina provedenih u jeruzalemskom zatvoru uspije pobjeći s Maurom Azeemom. Na povratku u Englesku doznaje da je Robinov otac, lord Locksley, ubijen, te da zli šerif od Nottinghama i njegov bratić Guy od Gisbournea pljačkaju njegov posjed i ugnjetavaju mu podanike.

Kako bi vratio posjed koji mu pripada i dokinuo tiraniju u Engleskoj, Robin okuplja vjernu skupinu odmetnika, među kojima su Little John (David Morrissey) i Will Scarlett (Owen Teale), i organizira ih u vještu borbenu skupinu kako bi se konačno riješili podlih vladara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prikazana iste godine kao i 'Robin Hood: Princ lopova' s Kevinom Costnerom, ova britanska verzija Robina Hooda nezasluženo je pala u drugi plan. Možda ne tako glamurozna i razvikana kao američka inačica s Costnerom, ali snimljena na sjeveru Engleske i Walesa, što joj je dalo na uvjerljivosti, mnogima je u konačnici bila puno šarmantnija dajući drugačiju priču o legendarnom junaku. Radnja filma bazira se na filmu 'Pustolovine Robina Hooda' iz 1938. i fokusirana je na sukob Normana i Saksonaca te se po tome potpuno razlikuje od 'Princa lopova'.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!