Novosti
Revanš godine: Meč između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr. najočekivanija je borba 2019.
AP Images

SAMO NA RTL-U

Revanš godine: Meč između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr. najočekivanija je borba 2019.

Bez ikakve sumnje najočekivanija borba ove godine jest uzvrat između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr., koji je napravio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti boksa kada je u lipnju ove godine svladao do tada nedodirljivog Joshuu i oteo mu sve naslove

Sukob na dinama – krilatica je ovog velikog boksačkog eventa u organizaciji Matchroom Boxinga, koji će se održati 7. prosinca u Saudijskog Arabiji i koji će gledatelji moći uživo pratiti na glavnom kanalu RTL-u i RTLplayu. 

Na glavnom kanalu od 18:40 sati uživo će se prenositi susret Filipa Hrgovića i Erica Moline, a od 21:40 sati Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza, obje borbe uz komentare Filipa Brkića i Željka Mavrovića, dok će u studiju sve pratiti Marko Vargek s Ivanom Habazin i Stjepanom Božićem. 

Joshua će pokušati vratiti izgubljene pojaseve IBF, WBO i IBO i WBA  (Super) 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bit će to večer boksa za pamćenje na kojoj će se dogoditi prva borba za jedan od svjetskih naslova na Bliskom istoku, i to u Diriyah Areni sa 15 000 sjedećih mjesta izrađenih po mjeri, prilagođenih za ovaj spektakl na periferiji Rijada, nadomak grada Diriyaha, poznatog po herojima i kraljevskoj obitelji, mjesta koje pripada svjetskoj baštini UNESCO-a. U takvom povijesnom okruženju Joshua će pokušati vratiti izgubljene pojaseve IBF, WBO i IBO i WBA  (Super) izgubljene u New Yorku, ali, što je jednako važno za Joshuu, uzvratiti za jedini poraz u karijeri.

Za gledatelje koji vole statistiku i žele doznati više o glavnim zvijezdama ovog velike boksačke večeri recimo da je Andy Ruiz (30 godina), Amerikanac meksičke krvi rođen je Imperialu, u Kaliforniji te je u svoja 34 susreta poražen jedanput 2016. - od Josepha Parkera u borbi za WBO pojas. Ruiz ima postotak nokauta od 64 posto, debi je imao u ožujku 2009. te je do danas boksao 151 rundu. S druge strane, Ruizov vršnjak, Britanac Anthony Joshua, rođen je u Watfordu te je u 23 borbe također poražen jednom, i to ove godine, naravno, od Ruiza tehničkim nokautom u sedmoj rundi. Joshua ima 91 posto nokauta te je od 2013. odradio 91 rundu. Ruiz je sa svojih 188 cm niži od Joshue za 10 cm, a sa svojih 122 kilograma 10 kilograma teži.

RTLplay nudi prijenos još dvije iznimno zanimljive borbe u teškoj kategoriji

No veliki meč između Ruiza i Joshue nije jedino zanimljivo što se događa u pustinji Saudijske Arabije. Obožavatelje boksa u Hrvatskoj, kao i sve koji prate Hrgovića (9-0) i njegov  put prema borbi za jedan veliki svjetski naslov za koji bi trebao uskoro dobiti šansu, zanimat će njegov susret protiv vremešnog Teksašana Erica Moline (27-5), čiji je vrhunac karijere ipak iza njega. Bilo je to vrijeme od 2007. do 2012. kada je zaredao čak 18 pobjeda. Dakle, radi se o vrlo iskusnom boksaču koji se nakon poraza protiv Dominica Breazealea 2017. vratio pobjedom protiv Nicka Guivasa ove godine, boksača koji, iskreno, i nije bio neki veći izazov, te će sada Molina protiv Hrgovića, koji je favorit, doznati može li još što god pokazati u ringu. Molina je boksao protiv najvećih boksača današnjice – osim Breazealea, i protiv Wildera (2015.) i Joshue (2016.) te je od obojice izgubio u borbama za svjetske naslove – WBC i IBF, no sada mu se opet pruža šansa za jedan pojas -  WBC internacionalni naslov, koji drži Hrgović.