Ostani doma
TV novosti
'Creed': Rocky Balboa konačno ima dostojnog nasljednika

Večeras u 1:30

'Creed': Rocky Balboa konačno ima dostojnog nasljednika

Legendarni Sylvester Stallone vraća se kao Rocky, ali ovog puta u ulozi trenera, za koju je osvojio nominaciju za Oscara

Adonis 'Donnie' Johnson (Michael B. Jordan) izvanbračni je sin bivšeg prvaka Apolla Creeda, kojeg je udomila Creedova udovica Mary Anne (Phylicia Rashad) i spasila iz zatvora za maloljetnike.

Sedamnaest godina kasnije, Donnie napušta posao u investicijskoj kompaniji kako bi ostvario san te poput oca postao profesionalni boksač. Iako se Mary Anne protivi njegovoj odluci, prisjećajući se kako je Apollo preminuo u ringu u obračunu s Ivanom Dragom prije 30 godina, mladić je odlučan i želi poći stopama svog oca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Donnie odlazi na audiciju u boksačku akademiju, koju vodi obiteljski prijatelj, sin Apollovog i Rockyjevog trenera, Tony Burton (Wood Harris), no ovaj ga odbija. Ali Donnie ne odustaje. Odlazi u Philadelphiju pronaći legendu i šampiona Rockyja Balbou (Sylvester Stallone), u želji da baš on postane njegov trener.

Sedmi nastavak serijala 'Rocky' zapravo je spin-off ove kultne sportske drame, u kojem je glavnu ulogu ponio Michael B. Jordan kao Adonis Creed, dok se Sylvester Stallone u ulozi Rockyja ipak našao u sporednoj roli, koju je odradio toliko maestralno da je bio nominiran za Oscara u kategoriji sporednog glumca, što je ujedno bila i njegova druga nominacija nakon originalnog 'Rockyja'. Pored ove nominacije, Stallone pobrao gomilu nagrada za sporednu ulogu (Zlatni globus, National Board of Review Award, National Board of Review Award, Critics' Choice Award…) potvrdivši da je ovo bio, iako iznenađujuć, jedini pravi način da Rocky i dalje živi na velikom platnu.

Na vrlo 'skliskom terenu' film je mogao doživjeti pravi debakl, no, dogodilo se sasvim suprotno. Hvaljen od sviju, 'Creed' je usrećio najveće obožavatelje, a filmskoj struci dao razloga za zadovoljstvo.

Inspirirajuć, originalan, moćnih nastupa, sjajne režije Ryana Cooglera, film je opravdao sva velika očekivanja te serijalu dao novi život, tj. novi nastavak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!