Ostani doma
TV novosti
'Eragon': Vrijeme je da posljednji zmaj i novi jahač ispune drevno proročanstvo

večeras u 20:15 na RTL2

'Eragon': Vrijeme je da posljednji zmaj i novi jahač ispune drevno proročanstvo

Uživajte u filmskoj fantaziji s Johnom Malkovichem, Robertom Carlyleom i Jeremyjem Ironsom

Kraljevstvom Alagaësije vlada zli kralj Galbatorix (John Malkovich), bivši jahač zmaja koji je izdao svoje drugove u želji da se domogne vlasti i moći. Kada dječak Eragon (Ed Speleers) pronađe zmajevo jaje, koje je poslala princeza Arya (Sienna Guillory), odluči se brinuti o njemu. Ubrzo nakon rođenja zmajice Saphire (Rachel Weisz - glas), Eragon susreće Broma (Jeremy Irons), koji postaje njegov mentor, a Eragon jahač zmaja, koji će prema drevnom proročanstvu osloboditi svoj narod od tiranina Galbatorixa. Dječak upoznaje pobunjenike te se zajedno s njima bori protiv zlog čarobnjaka Durze (Robert Carlyle) i Galbatorixove vojske.

Prema knjizi „Eragon“, Christophera Paolinija, koja pripada nedovršenoj tetralogiji „Nasljeđe“, snimljena je avanturistička fantazija o svijetu Alagaësije te dječaku sa sela Eragonu i njegovoj zmajici Saphiri. U priči o prijateljstvu i izdaji u magičnom svijetu, glavne uloge pripale su Edu Speleersu, Sienni Guillory, odličnom Jeremyju Ironsu u ulozi Eragonovog mentora, Robertu Carlylu kao čarobnjaku u službi zlog vladara, te Johnu Malkovichu u roli beskrupuloznog kralja. Zaljubljenicima u Tolkeinov svijet fantazije,  fantastična avantura “Eragon” zasigurno će se svidjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Redatelj Stefen Fangmeiwer, koji se dokazao kao majstor kompjutorske grafike i specijalnih efekata na najvećim holivudskim blockbusterima poput “Terminatora 2“, „Jurskog parka“, „Savršenoj oluji“, „Brzini 2“, „Casperu“, „Gospodaru i ratniku: Druga strana svijeta“, garancija je spektakularnog vizualnog doživljaja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!