Ostani doma
TV novosti
Top.HR Music Awards: Napeta utrka za novu nagradu otkrit će tko su najuspješniji hrvatski glazbenici
RTL

tko je bio najbolji u 2019.?

Top.HR Music Awards: Napeta utrka za novu nagradu otkrit će tko su najuspješniji hrvatski glazbenici

Top.HR Music Awards nova je glazbena nagrada proizašla iz suradnje Hrvatske diskografske udruge i RTL-a, a predstavlja jedinstveno glazbeno priznanje na domaćoj sceni. Kategorije nagrade odnose se na radijsko emitiranje, prodaju albuma, turneje i streaming na Deezeru u 2019. godini

Glazbena industrija prošle je godine proslavila 71. rođendan glazbenog albuma, formata koji je svojim nastankom zauvijek promijenio svijet diskografije, ali i glazbe općenito. Dug put od sedam desetljeća, kao i u svim drugim industrijama, obilježile su velike promjene – od izdavanja albuma na gramofonskim pločama, koje su predstavljale poseban doživljaj slušanja glazbe, čak su razvile i posebnu granu kolekcionarstva, preko audiokazeta i CD-a, sve do digitalnih platformi, zahvaljujući kojima nam je sva glazba svijeta dostupna u samo nekoliko klikova.

Kako bi se odalo priznanje jednom tako dugom glazbenom ''putovanju'' kroz vrijeme i kako se ne bi zaboravile one dobre, stare, istinske čari slušanja glazbe, ali isto tako odala počast svemu novome što je došlo ili tek dolazi, domaću glazbenu scenu obogatit će nova glazbena nagrada Top.HR Music Awards, nastala iz dugogodišnje suradnje Hrvatske diskografske udruge (HDU) i RTL-a. Ovo prestižno muzičko priznanje jedino je takvo na domaćoj glazbenoj sceni, koja vrvi uspješnim glazbenicima; živućim legendama, ali i novim mladim nadama. Upravo oni okupit će se 6. veljače u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, kako bi na najbolji mogući način - pjesmom proputovali kroz vrijeme te spojili stare, ali još uvijek vrlo aktualne vrijednosti, poput radijskog emitiranja, s onim novim, najsuvremenijim, kao što je streaming, na jednoj od najpopularnijih platformi za slušanje glazbe – Deezera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako će, sukladno egzaktnim podacima dobivenim prema nacionalnim listama radijskih emitiranja HR Top 40, a koji uključuju broj emitiranja na više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, biti nagrađeni izvođači u nekoliko kategorija. Dakle, oni koji će se izboriti za titulu najuspješnijih među domaćim radijskim eterima i na streaming platformi Deezer, kao i oni čiji su albumi najprodavaniji, te zimske večeri otići će kući s vrijednim kipićem i velikim priznanjem za svoju karijeru.

A, ako je suditi po brojkama, hrvatski se izvođači zaista mogu pohvaliti karijerama koje su zadužile glazbenu scenu. Naime, u povijesti hrvatske diskografije izdano je preko 9000 albuma, dok se u prosjeku u Hrvatskoj godišnje objavi nešto više od 400 albuma.

Sve to svakog tjedna pomno prati emisija Top.HR, koja premijerno donosi aktualne podatke o radijskom emitiranju domaće i strane glazbe. Voditeljica i urednica ove RTL-ove televizijske emisije, Ana Radišić, ujedno, uz Tomislava Jelinčića, voditeljica i predstojeće glamurozne dodjele nove glazbene nagrade Top.HR Music Awards, sa svakom epizodom predstavlja mnoge glazbene novosti uz brojne goste izvođače, najavljuje koncerte i premijere novih videospotova. Nova glazbena nagrada slijedi tako dosadašnju suradnju između HDU-a i RTL-a te predstavlja sasvim novi projekt domaće glazbene industrije.

Povodom ovog sjajnog novog događaja, RTL priprema glazbeno-televizijski show, koji će gledatelji imati priliku gledati 8. veljače na RTL-u, u kojem će sudjelovati najveće glazbene zvijezde, kao i najslušaniji izvođači, odnosno dobitnici nagrada. Gledatelje očekuje sat vremena najbolje domaće glazbe, tijekom kojeg će pjesmama putovati kroz prošlost, biti u sadašnjosti, ali i saznati kojim mladim snagama pripada budućnost.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!