Novosti
Gabi iz 'Života na vagi' otvorila srce: 'Zvali su me tenk, krava, prasica. Umjesto da mršavim, ja sam utjehu tražila u hrani'
Instagram/Gabrijela Crnjac

Sasvim iskreno

Gabi iz 'Života na vagi' otvorila srce: 'Zvali su me tenk, krava, prasica. Umjesto da mršavim, ja sam utjehu tražila u hrani'

Gabi je svojom vedrinom i smislom za humor osvojila gledatelje showa 'Život na vagi'

Gabrijela Crnjac, kandidatkinja prve sezone showa 'Život na vagi', u show je ušla kao najteža ženska natjecateljica sa 183,7 kilograma. Gledatelje i voditeljicu Marijanu Batinić rasplakala je kada je otvorila srce i priznala da se boji kako će zbog težine ostati sama cijeli život. Brođanka je u finalu imala 129 kilograma, a nakon showa je nastavila trenirati.

Sada je na Instagramu objavila dirljivu objavu u kojoj je objasnila svoj odnos s viškom kilograma. 

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Debljina. Jedna stvar koja ti definira cijeli život. Nitko od nas nije debeo jer je težak zrak udisao. Ja sam odmalena bucmasta. Jer sam voljela jesti. S godinama je to prešlo u problem. Veliki. Ne krivicom roditelja ili okoline. Kad je postalo kritično, vodili su me doktorima, te vidi štitnjaču, te ovo, te ono. I ne. Zdravstveni problemi nisu bili uzrok. Jednostavno sam voljela jesti. Branili su mi. Ja sam jela po noći. :) No bila sam dijete pa je okolini to bilo 'slatko'. Tko normalan bi i vrijeđao dijete od 6, 7, 8 godina. Problem je nastao u višim razredima osnovne škole. Kada više nisam bila bucmasta, nego debela.

'Zvali su me svakakvim pogrdnim imenima'

Da. Debela. Zvali su me svakakvim pogrdnim imenima. Tenk, krava, prasica itd. Već tada sam počela i naučila glumiti ravnodušnost, a jako me pogađalo. Žrtva ismijavanja škole i ulice. Riječi izrečene u trenu, koje pamtiš cijeli život. Što sam više odrastala, to me vise pogađalo. Umjesto da mršavim, ja sam utjehu tražila u hrani. Opet.

Cijeli život je tako. Kreneš. Kile super idu dolje, većih problema u životu nemaš. Sve 5. Nešto loše se dogodi, bilo kakav stres, razočaranje, opet se vraćaš toj prokletoj hrani i u njoj tražiš utjehu. Korak naprijed, nazad dva.

Dugotrajna borba

Godinama se borim s kilama. Godinama sam po dijetama. Izgladnjujem se. Ubijam u teretani. Pijem tablete za mršavljenje itd. Pravim se da nisam opterećena svojim kilama, pravim se da sam sretna osoba. S godinama te to pretvori u usamljenu osobu, koja ne želi biti dio svijeta koji te ne prihvaća takvog kakav jesi, pa stvaraš svoj svijet. U kojem si sam. U kojem i dalje svaki svoj problem rješavaš kroz hranu.

Imam često loših dana kad ne vjerujem da ću ikada smršavjeti, i da je to normalno i da mi je negdje tako zapisano. Jednom mi je jedna osoba rekla da problem debljine neću riješiti dok god u sebi ne riješim ono što me dovelo do kila koje imam. Ali kako i riješiti ono što vučeš godinama, a o tome ne pričaš. Ako nikada i ne uspijem smršavjeti, barem ću umrijeti u saznanju da sam se trudila. Padala. Ustajala. Odustajala. Ustajala. I u krug. Tako da svi koji imate isti problem kao i ja - pokušajte. Ako i ne uspijete, znate da ste probali", napisala je Gabi.