Ostani doma
Novosti
'Vikend kod Bernieja': Živahna komedija o čovjeku koji to - nije!
20th Century Fox

večeras u 22:05

'Vikend kod Bernieja': Živahna komedija o čovjeku koji to - nije!

Zabavite se uz urnebesnu komediju iz 1989. godine, redatelja Teda Kotcheffa

Nespretnjaković Richard Parker (Jonathan Silverman) i lakomisleni Larry Wilson (Andrew McCarthy) najbolji su prijatelji i službenici njujorškog osiguravajućeg društva. Jednog bezbrižnog ljetnog poslijepodneva, pregledavajući poslovne dokumente, neočekivano otkriju prevaru vrijednu dva milijuna dolara. U nevjerici odlaze svom ekscentričnom šefu Bernieju (Terry Kiser) koji ih poziva da provedu vikend u njegovoj kući na plaži i zajedničkim snagama pokušaju otkriti tko stoji iza zločina. Obojica s oduševljenjem prihvaćaju tu velikodušnu ponudu, ne sluteći da upravo Bernie stoji iza krađe i sprema im zamku. No kad Larry i Richard stignu u njegovu kuću, pronalaze ga mrtvog. Premda isprva smrtno uplašeni, ipak odluče ostati i provesti nezaboravan vikend s Berniejem, pretvarajući se da je još uvijek živ i noseći ga svugdje sa sobom. No prave zavrzlame tek su pred njima!

''Vikend kod Bernieja'', urnebesna je komedija iz 1989. godine, redatelja Teda Kotcheffa, poznatog po radu na seriji "Zakon i red" te serijalu o Rambu, i scenarista Roberta Klanea, koji je radio na prvoj sezoni kultne serije "M*A*S*H". U glavnim ulogama našli su se Jonathan Silverman i Andrew McCarthy, dok je uloga ''mrtvaca'' Bernieja pripala Terryju Kiseru. Neobična priča, koja prati dogodovštine dvojice ne baš bistrih protagonista, obiluje poprilično bizarnim i nemogućim situacijama iz kojih i proizlazi većina humora u filmu koji je vrlo dobro prošao na kinoblagajnama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O popularnosti filma svjedoči i činjenica da je američki punk rock bend The Queers svoj album iz 2006. godine nazvao upravo ''Weekend at Bernie's'', a istim je imenom nazvana i epizoda popularnog sitcoma ''Kako sam upoznao vašu majku'', u kojoj glumačka ekipa na vrlo komičan način pokušava uprizoriti najpoznatije scene iz komedije. Godine 1993. snimljen je nastavak filma, koji ni približno nije uspio ponoviti uspjeh originala.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!