Ostani doma
TV novosti
Završni dio megauspješne prequel trilogije 'X-Men: Apokalipsa' večeras samo na RTL-u!

večeras u 21:45

Završni dio megauspješne prequel trilogije 'X-Men: Apokalipsa' večeras samo na RTL-u!

Samo najjači mogu preživjeti...

Drevnim Egiptom 3600. godine prije Krista vlada mutant En Sabah Nur (Oscar Isaac), prozvan bogom i nazvan Apokalipsa, sve dok ga pobunjenici ne svrgnu s trona i zatoče u grobnicu. Probudivši se 1983., En Sabah Nur vjeruje da je čovječanstvo izgubilo svoj put te želi uništiti svijet i izgraditi novi, naravno, onakav kakav on misli da bio trebao biti. Također, odluči Ororo Munroe/ Storm (Alexandra Shipp) dati još veće moći kako bi mu se ona pridružila.

Apokalipsa regrutira i Calibanovu tjelohraniteljicu Psylocke

U međuvremenu, u Istočnom Berlinu, Raven/ Mystique (Jennifer Lawrence) oslobađa Kurta Wagnera/ Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) iz kaveza u kojem je i Angel (Ben Hardy) te traži od Calibana (Tómas Lemarquis) da ga preveze u Ameriku. Ujedno, Apokalipsa regrutira i Calibanovu tjelohraniteljicu Psylocke (Olivia Munn) i Angela te im daje veće moći, baš kao što je dao i Storm. U međuvremenu, Alex Summers/ Havok (Lucas Till) vodi svog brata Scotta/ Cyclops (Tye Sheridan) u institut profesora Charlesa Xaviera nadajući se da će ga Hank McCoy/ Beast (Nicholas Hoult) i Xavier (James McAvoy) naučiti kako može kontrolirati svoje mutantske moći.

Okosnicu i dalje čine slavni James McAvoy, Michael Fassbender i Jennifer Lawrence

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šesti u X-Men seriji o mutantima/superherojima, 'X-Men: Apokalipsa' nastavak je 'X-Men: Dani buduće prošlosti' (2014.) Prisjetimo se, Bryan Singer krenuo je u ovu prequel trilogiju ('X-Men: Prva generacija', 2011., 'X-Men: Dani buduće prošlosti', 2014., 'X-Men: Apokalipsa', 2016.), kako bi je približio svom prvom filmu u prvoj franšizi. No, u međuvremenu, da ne spominjemo spin-offove, da bude još kompliciranije, sredinom 2019. pojavio se i 'X-Men: Dark Phoenix' Simona Kinberga, tako da o drugoj trilogiji ne možemo ni pričati jer je to bio novi nastavak. No vratimo se večerašnjem dijelu, u kojem okosnicu i dalje čine slavni James McAvoy, Michael Fassbender i Jennifer Lawrence. Nastavci, točnije zadnja četiri, redovito uvode neke nove mlade likove iz Xavierove škole/instituta, pa tako upoznajemo Jean Grey (Sophie Turner), Cyclopsa (Tye Sheridan), Nightcrawlera (Kodi Smit-McPhee), Storm (Alexandra Shipp) i Psylocke (Olivia Munn).

Manje zahtjevan od prethodnika, 'X-Men: Dani buduće prošlosti' (2014.), koji skače po vremenskoj skali, 'X-Men: Apokalipsa' tipičniji je akcijski film s jednim negativcem, koji želi okončati svijet kakav poznajemo te je lakši za praćenje, barem onima koji franšizu ne prate s tolikim žarom. Vizualno očekivano perfektan s odličnim glumačkim predstavama, što je također bilo za očekivati, 'X-Men: Apokalipsa' uglavnom ponavlja kako je teška sudbina drukčijih X-Mena, neprihvaćenih u svijetu, koji niti sami ponekad ne mogu prihvatiti činjenicu da su drukčiji od ostalih, no ipak, način na koji to Singer upakira, priči daje zanimljivost i nudi pravo vizualno iskustvo, a što je najvažnije, i dalje je jako uzbudljiva.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!