Ostani doma
TV novosti
Leonardo DiCaprio i Djimon Hounsou u vrhunskom akcijskom trileru 'Krvavi dijamant'

večeras u 20:15 na RTL2

Leonardo DiCaprio i Djimon Hounsou u vrhunskom akcijskom trileru 'Krvavi dijamant'

Ne propustite film Edwarda Zwicka nominiran za čak pet Oscara

U akcijskoj drami iz 2006. godine, redatelja Edwarda Zwicka, sudbina spaja angloafričkog plaćenika i ribara iz plemena Manede u potrazi za ružičastim dijamantom koji im obojici može promijeniti život nabolje. Film je nominiran za pet Oscara, uključujući onog za najboljega glumca (DiCaprio) te najboljeg sporednoga glumca (Hounsou). Djimon Hounsou je za ovu ulogu dobio brojne nagrade kao što su Image, Black Reel i National Board of Review, a premda nisu osvojili još jedan prestižan zlatni kipić, glumačka postava ovog filma može se pohvaliti s dva oskarovca - DiCaprijem i Connelly.

Kako bi ostvarili svoje ciljeve, bivši plaćenik iz Zimbabvea Danny Archer (Leonardo DiCaprio) i ribar iz naroda Mende - Solomon Vandy (Djimon Hounsou) udružuju se tijekom građanskog rata koji je 1990-ih zahvatio Sierru Leone. Obojica su Afrikanci, no vode potpuno različite živote sve dok im se sudbine ne isprepletu u zajedničkoj potrazi za rijetkim ružičastim dijamantom. Solomon je bio otet od obitelji i prisiljen raditi u rudnicima dijamanata i svjestan je kako je taj skupocjeni kamen koji je pronašao od iznimne važnosti za njega i njegovu obitelj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, zbog tog dijamanta mogao bi osloboditi ženu i kćeri od izbjeglištva te spasiti sina Diju, koji je još dijete, no već su ga unovačili u pobunjeničku vojsku. S druge strane, Archer zarađuje od trgovanja dijamantima i kupuje oružje, a kad dozna za Solomonov skriveni dragulj, uvidi koliko je dragocjen te da može biti njegov izlaz iz Afrike, nasilja i korupcije u što je dobrovoljno uvučen. U priču se uključuje i Maddy Bowen (Jennifer Connelly), američka novinarka puna ideala koja dolazi u Sierra Leone kako bi otkrila istinu u pozadini sukoba zbog dijamanata i razotkrila sudioništvo vodećih ljudi industrije dijamanata kojima je profit važniji od principa.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!