Ostani doma
Novosti
'Alien 4: Uskrnuće' večeras samo na RTL-u!

NE PROPUSTITE

'Alien 4: Uskrnuće' večeras samo na RTL-u!

Već je prekasno...

Dvjesto godina nakon što je umrla, poručnica Ellen Ripley (Sigourney Weaver) ponovno otvara oči, ali ovaj put kao - klon. Skupina znanstvenika odlučila je proučiti izvanzemaljsko stvorenje koje je izgubilo život istovremeno kad i Ripley te klonirati poručnicu zajedno s čudovištem.

Osmi pokušaj znanstvenika uspijeva, no Ripley, osim vanjskog izgleda, ima malo dodirnih točaka sa starom poručnicom. Njezina DNA pomiješala se sa stanicama izvanzemaljca i stvorila posve novu Ellen Ripley – zapanjujuće snage i okretnosti te krvi koja ima svojstva sumporne kiseline. Kada teretni brod Betty pristane uz gigantski vladin brod, u kojem se izvode eksperimenti, nitko ne sluti kako pripadnica omanje skupine pustolova i razbojnika, mlada Call (Winona Ryder), ima skrivene namjere prema Ripley. Prije nego što Call uspije ostvariti svoj plan, u jednom od laboratorija dolazi do nesreće i nekoliko aliena uspijeva pobjeći. Počinje borba za goli opstanak, u kojoj Ripley ponekad ni sama nije sigurna na čijoj je strani…

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jean-Pierre Jeunet ("Amélie") unio je svoj prepoznatljivi, maštoviti vizualni stil u kvalitetno napisan predložak i tako snimio još jedan odličan nastavak ove poznate svemirske sage. Joss Whedon ("Buffy", "Angel") napisao je scenarij, u kojem je detaljno profilirao zanimljivu skupinu svemirskih putnika, ali se i pozabavio čuvenim likom akcijske heroine Ellen Ripley.

Za razliku od bivših inkarnacija poručnice Ripley, s kojima smo se mogli poistovjetiti, Whedon je u Jeunetovom filmu zašao u opasne vode eksperimenta, u kojem Ripleyina veza s izvanzemaljcima jača do te mjere, da ponekad nije sigurno za koju će se stranu odlučiti. Gledatelji će najbolje prosuditi u kojoj je mjeri Whedon uspio kreirati lik, posve drugačiji od stare Ripley, no ipak prepoznatljiv u osnovnim crtama. Nadahnuta gluma Sigourney Weaver sigurno neće odmoći, kao i ostatak doista impresivne ekipe - tu su i Brad Dourif kao neuravnoteženi znanstvenik, Ron Perlman ("Hellboy") kao grubi pripadnik razbojničke skupine te emotivna Winona Ryder kao prvotna Ripleyina suparnica. Za izvrsne bravure kamerom u najvećoj je mjeri zaslužan Darius Khondji, snimatelj kultne Fincherove "Sedmice".

Reci što misliš!