Ostani doma
TV novosti
Upravljamo li doista svojim životima? Krojimo li sami svoju sudbinu? Matt Damon i Emily Blunt otkrit će da je stvarnost samo nečiji plan

večeras u 22:15

Upravljamo li doista svojim životima? Krojimo li sami svoju sudbinu? Matt Damon i Emily Blunt otkrit će da je stvarnost samo nečiji plan

Od pisca 'Blade Runnera' stigla je još jedna fascinantna napeta priča, 'Nemogući susret'

Dok priprema govor nakon svoje neuspjele kandidature za Senat, kongresmen David Norris (Matt Damon) upoznaje Elise Sellas (Emily Blunt) i oni se strastveno poljube. Iako ne zna njezino ime, inspiriran susretom, David održi iskren govor, jako dobro prihvaćen, koji ga učini favoritom za iduću utrku za Senat za četiri godine.

Mjesec dana kasnije, dok se priprema za novi posao, u Madison Square parku, u blizini njegove kuće, Harry Mitchell (Anthony Mackie) dobije zadatak od svog nadređenog, Richardsona (John Slattery) da mora do 7:05 proliti kavu po Davidovoj majici kako bi propustio autobus. Međutim, Harry zaspi, David se ukrcava u autobus, upoznaje Elise i dobiva njezin broj telefona. Kada dođe na posao David zatekne sve zaposlenike ukočene dok ih nepoznati muškraci pregledavaju. Pokušava pobjeći, no ipak je uhvaćen. Richardson mu otkriva postojanje „biroa za prilagodbu“, koji osigurava život ljudi u skladu s "planom”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema kratkoj priči 'Adjustment Team', ponajboljeg ZF pisaca u povijesti, Philipa K. Dicka, koji je i dalje neiscrpna inspiracija filmaša, nevjerojatan majstor ZF-a, prema čijim je romanima nastalo mnogo sjajnih filmova; 'Blade Runner', 'Total Recall', 'Minority Report', 'Paycheck', 'A Scanner Darkly', nastao je i 'Nemogući susret', romantični ZF triler.

Scenaristu i redatelju Georgeiju Nolfiju bio je to prvijenac, u kojem još uvijek traži svoj redateljski potpis, no zahvajujući tako briljantnom pisanom predlošku Philipa K. Dicka i kemiji Matta Damona i prelijepe Emily Blunt, film je vrlo zanimljivo realiziran. Ne samo da je jako dobar znanstveno-fantastični triler, već je i staromodna romantična priča o ljubavi koja se mora naći kroz prostor i vrijeme. Za kraj recimo da je score napisao poznati Thomasa Newman, dok su dvije pjesme na početku i na odjavnoj špici djelo bivšeg frontmana The Vervea, Richarda Ashcrofta.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!