Ostani doma
TV novosti
Uživajte u fantastičnom avanturističkom spektaklu 'Družba pravih džentlmena'

večeras u 20:15 na RTL2

Uživajte u fantastičnom avanturističkom spektaklu 'Družba pravih džentlmena'

Jedna od najboljih stripovskih ekranizacija ikad

Temeljen na legendarnom stripu Alana Moorea, prema kojemu su ekranizirani i ništa manje slavni 'O za osvetu' i 'Čuvari', 'Družba pravih džentlmena' odličan je avanturistički film koji će zabaviti svakog gledatelja svojom razigranom kombinacijom akcijskog spektakla, znanstvene fantastike, bajke i povijesnog filma. Okupivši u jednu priču likove djela klasičnih pisaca svjetske književnosti kao što su Oscar Wilde, Bram Stoker, Robert Louis Stevenson, Jules Verne, H. G. Wells ili Arthur Conan Doyle, Moore je dobio iznimno originalno polazište koje je nadogradio svojom nepresušnom maštovitošću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by papelcine (@papelcine) on Oct 17, 2019 at 10:35pm PDT

Redatelj Stephen Norrington na veliko je platno u punom sjaju prenio strip pa je 'Družba pravih džentlmena' jednako uzbudljiva priča koliko i vizualni spektakl. Među sjajnim glumcima koji portretiraju slavne likove ističe se legendarni Sean Connery, koji i u ovakvom, uvjetno rečeno šaljivijem projektu pokazuje svu svoju glumačku uvjerljivost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U alternativnom viktorijanskom dobu skupina slavnih likova iz rado čitanih književnih djela okuplja se u 'Družbu pravih džentlmena' kako bi spriječila opasnoga zlikovca da zavlada planetom. Snimljen prema slavnom stripu Alana Moorea, ovaj je film jedna od najboljih stripovskih ekranizacija, koja je svojem izvorniku ostala itekako vjerna.

Okrutni zlikovac znan samo pod nadimkom Fantom želi započeti svjetski rat, u kojem bi mu njegovo nadmoćno oružje omogućilo da zavlada cijelim svijetom. Kako bi ga spriječile, vlasti šalju po slavnog istraživača Allana Quatermaina (Seana Conneryja), koji bi trebao predvoditi skupinu legendarnih likova natprirodnih sposobnosti. U njegovoj se družbi tako nalaze kapetan Nemo (Naseeruddin Shah), Mina Harker (Peta Wilson), nevidljivi čovjek Rodney Skinner (Tony Curran), Dorian Gray (Stewart Townsend), Tom Sawyer (Shane West) te doktor Henry Jekyll (Jason Flemyng). Vrlo brzo družba doznaje tko stoji iza brojnih sukoba i napada, ali i kako je sve to tek početak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!