Ostani doma
Novosti
Za 18 dana Zemlju će pogoditi golemi asteroid... Imamo li dovoljno vremena da ga zaustavimo?

večeras u 20 sati

Za 18 dana Zemlju će pogoditi golemi asteroid... Imamo li dovoljno vremena da ga zaustavimo?

Ne propustite SF klasik 'Armagedon' s fascinantnom glumačkom postavom koju čine Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler, Billy Bob Thornton, Steve Buscemi i Owen Wilson

Velika kiša meteora u orbiti je uništila space shuttle Atlantis te se obrušila na okolicu sjevernog Atlantika i razorila New York. Pomoću teleskopa Hubble NASA dozna da je kiša meteora stigla iz pojasa asteroida  veličine Teksasa, a najgora vijest je što taj asteroid juri prema Zemlji te će se s njom sudariti za 18 dana i prouzročiti kataklizmu.

Znanstvenici NASA-e, na čelu s Danom Trumanom (Billy Bob Thornton), osmisle plan koji uključuje termonuklearnu detonaciju na samom asteroidu, koja bi ga trebala podijeliti na dva dijela koji bi tada zaobišli Zemlju. Da bi se taj plan sproveo u djelo, potrebno je savjetovati Harryja Stampera (Bruce Willis), najboljeg bušača nafte na svijetu, koji, pak, zatraži pomoć A.J.-ja Frosta (Ben Affleck), Rockhounda (Steve Buscemi), Maxa Lennerta (Ken Hudson Campbell), Charlesa "Chicka" Chapela (Will Patton), Beara (Michael Clarke Duncan), Freddieja Noonana (Clark Heathcliff Brolly) i Oscara Choija (Owen Wilson). NASA planira lansirati dva space shuttlea, koji će letjeti prema Mjesecu kako bi se približili asteroidu sa stražnje strane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U rukama Michaela Baya („Transformeri“, „The Rock“, „Pearl Harbour“), u produkciju poznatog Jerryja Bruckheimera i sa scenarijem J.J. Abramsa, koji se kasnije proslavio serijom „Lost“ i „Fringe“ te „Zvjezdanim stazama“ i „Super 8“, te s impresivnom zvjezdanom postavom, „Armagedon“ je u svom nastajanju imao sve predispozicije koje bi blockbuster trebao imati, što znači da je morao postati veliki kinohit. Na koncu je to i bio, najgledaniji film 1998. u svijetu, impresivno ostvarenje koji je ponudilo svaku moguću atrakciju i pravi je magnet za najširu ciljnu skupinu gledatelja. 

Dakle, imamo napetu priču o katastrofi, junačku postavu za koju gledatelji mogu „navijati“, emotivnu priču herojskog oca i kćeri, vizualno zadivljujuće slike raznih praskova, tj. eksploziju svjetla, zvuka i boja. Razmjerno svemu rečenome, film je nominiran za četiri Akademijine nagrade (najbolji zvuk, najbolji vizualni efekti, najbolja montaža zvuka, najbolja pjesma). Svemu tome dodajmo glumačku postavu snova - od velikih faca kao što su Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Steve Buscemi, do prelijepe Liv Tyler. Dakle, radi se o blockbusteru koji je uspio „pomiriti“ razna očekivanja i zadovoljiti najširi spektar publike, o čemu svjedoče rezultati gledanosti, tj. veliki uspjeh u kinodvoranama.

Reci što misliš!