Ostani doma
Novosti
Uživajte u najboljoj američkoj ratnoj komediji 'Zlato za odvažne' s Clintom Eastwoodom i Donaldom Sutherlandom

večeras u 20:15 na RTL2

Uživajte u najboljoj američkoj ratnoj komediji 'Zlato za odvažne' s Clintom Eastwoodom i Donaldom Sutherlandom

14.000 zlatnih poluga dovoljan su razlog da rat na trenutak padne u drugi plan...

Bivši poručnik Kelly (Clint Eastwood) tijekom Drugog svjetskog rata zarobi njemačkog pukovnika te ga napije kako bi iz njega izvukao važne informacije i ubrzo doznaje da se u Clairemontu, gradu iza neprijateljskih linija, nalazi banka prepuna njemačkog zlata. Čak 14.000 zlatnih poluga dovoljan su razlog da Kelly okupi skupinu vojnika koja može izvesti taj pothvat. Među njima su skeptični viši narednik Big Joe (Telly Savalas), pohlepni narednik nabave Crapgame (Don Rickles), uvijek opušteni vozač tenka Oddball (Donald Sutherland) i drugi, a zlatne poluge i više su nego dovoljan razlog da rat na trenutak padne u drugi plan.

Jedan od najboljih filmova s tematikom Drugog svjetskog rata, američka ratna komedija „Zlato za odvažne“ („Kelly's Heroes“) iz 1970. redatelja Briana G. Huttona, u kojoj glume Clint Eastwood, Donald Sutherland, Don Rickles, Telly Savalas - većinom je snimana u Hrvatskoj u Vižinadi!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Film je nastao u produkciji američkog studija Metro Goldwyn Mayer te beogradskog Avala filma, a producentima su stare kuće i građevine u istarskome mjestu Vižinada bile idealna scenografija za francuski gradić u Drugom svjetskom ratu, u kojem skupina američkih vojnika pokušava izvući nacističko zlato iz sefa u banci. Dolazak holivudskih zvijezda bio je veliki događaj za Vižinadu, a Eastwood i Sutherland rado su družili s mještanima i proučavali ljepote Istre. Ostale scene snimane su u Londonu, a film se prvotno trebao zvati „Ratnici“ („The Warriors“), u postprodukciji je naziv promijenjen u „Kellyjevi ratnici“ („Kelly’s Warriors“), da bi naposljetku dobio ime „Kellyjevi junaci“ („Kelly’s Heroes“), koji je kod nas preveden u „Zlato za odvažne“.

Reci što misliš!