Ostani doma
Novosti
'Planet tame': Brutalan znanstveno-fantastični horor nakon kojeg nećete odmah mirno zaspati

večeras u 22 sata

'Planet tame': Brutalan znanstveno-fantastični horor nakon kojeg nećete odmah mirno zaspati

Bojite li se mraka? Trebali biste se...

Kada neočekivana kiša meteora naglo zaustavi putovanje svemirskog broda, preživi samo desetero od njegovih četrdesetero putnika, koji se nađu zaglavljeni na nepristupačnom, golom planetu. Među preživjelima se nalazi i Richard B. Riddick (Vin Diesel), iznimno opasan osuđeni robijaš, koji je bio prevođen u strogo čuvani zatvor. Iako na početku među njima vladaju nepovjerenje i sumnjičavost, preživjeli će vrlo brzo shvatiti kako se moraju držati zajedno, uslijed opasnosti koje im prijete.

Planet ima čak tri iznimno vrela sunca, ali svake 22 godine na njega se spušta potpuna tama te na njegovu površinu izlaze gigantska čudovišta u potrazi za hranom. Kako upravo Riddick ima kirurški poboljšane oči, koje mu omogućuju jasno vidjeti i u mraku, postaje jasno kako je baš on najveća nada zalutalima da se dočepaju svemirskog broda i napuste opasan planet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napet, maštovit i vizualno originalan, znanstveno-fantastični film 'Planet tame' redatelja Davida Twohyja jedan je od najvažnijih i najuspjelijih naslova žanra snimljenih u novom tisućljeću, u kojemu s lakoćom mogu uživati i oni gledatelji koji sebe neće nazvati odanim obožavateljima žanra. Spajajući prepoznatljive ZF motive s elementima akcijskog filma potjere i unutarnjom napetošću filmova o malim grupama ljudi na nepristupačnom području, 'Planet tame' je film koji će vas vezati za sjedala tijekom nepuna dva sata svoga trajanja.

Ulogom opakog Riddicka Vin Diesel se potvrdio kao jedna od najvećih akcijskih zvijezda novijeg doba, a atraktivnost filma i njegove uloge osigurale su i snimanje jednako uzbudljivog nastavka 'Riddickove kronike', te nakon njega i hita 'Riddick'.

Reci što misliš!