Ostani doma
Novosti
Kad netko vjeruje u tebe: Talent mladog redatelja hitova 'Crna Pantera' i 'Creed' prvi je uočio njegov profesor i potaknuo ga da postane scenarist
Instagram/armenianfilmsociety

fascinatan uspjeh

Kad netko vjeruje u tebe: Talent mladog redatelja hitova 'Crna Pantera' i 'Creed' prvi je uočio njegov profesor i potaknuo ga da postane scenarist

Donosimo vam činjenice iz života Ryana Cooglera, koji je mislio da će biti profesionalni sportaš i socijalni radnik. Danas slavi 34. rođendan, a večeras na RTL-u ne propustite njegov hit sa Sylvesterom Stalloneom 'Creed'.

Ryan Coogler rođen je 23. svibnja 1986. u kalifornijskom Oaklandu, pohađao je St. Mary's koledž i primao nogometnu stipendiju. Dva puta je primljen u tim All-Big Sky Conference u koji ulaze samo najbolji sportaši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Healthy Celeb (@healthyceleb123) on Oct 24, 2018 at 3:22am PDT

Počeo je studirati kemiju, ali njegov profesor engleskog jezika potaknuo ga je da počne pisati i postane scenarist.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegov otac socijalni je radnik za maloljetnike i Ryan je bio uvjeren kako će, ako ne postane profesionalni sportaš, raditi isto što i njegov otac.

Fascinantan početak - 'Postaja Fruitvale'

Scenarij za prvi film 'Postaja Fruitvale' Ryan je napisao na kreativnoj radionici Sundance festivala, oskarovac Forest Whitaker pomogao mu je oko produkcije, a glavnu ulogu u filmu odigrao je Michael B. Jordan. Film je za uloženih 900.000 dolara zaradio nevjerojatnih 17,4 milijuna dolara, tj. više od 19 puta više, te pobrao brojne nagrade, među kojima je i Nagrada nezavisnog duha za najbolji prvi film.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fruitvale Station (@fruitvalestation) on Mar 1, 2014 at 8:37pm PST

Ryan još ni tad nije shvatio da je filmska umjetnost njegov životni poziv pa je nastavio raditi kao savjetnik za usmjeravanje mladih i kao zaštitar u sportskoj dvorani za maloljetnike u San Franciscu.

Ponuda MGM studija - 'Creed'

U srpnju 2013. MGM je ponudio Coogleru da režira spin-off nastavak filmova o Rockyju, 'Creed'. Glavnu ulogu, sina Apollona Creeda Donnieja, opet mu je odigrao talentirani Michael B. Jordan, te su obojica ponovno obasuta brojnim nagradama, a Sylvester Stallone čak i nominacijom za Oscara.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ryan kyle coogler (@ryankylecoogler) on Apr 5, 2019 at 12:52pm PDT

Treći film i tri Oscara - 'Crna Pantera'

U siječnju 2016. Coogler je potpisao da će biti koscenarist i redatelj novog filma Marvel Cinematic Universea, 'Black Panther', čime je postao najmlađi filmaker Marvel Studija. Dok je Chatwick Boseman glumio glavnu ulogu, Michael B. Jordan je ovog puta njegov glavni antagonist. Film je doživio instant-uspjeh i pobrao tri Oscara, te ušao u povijest kao prvi film o superjunacima nominiran za Oscara za najbolji film.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lori Monae (@lorimonae) on Feb 21, 2018 at 10:29am PST

Od 2016. u braku je s producenticom Zinzi Evans.

Ryana Cooglera i njegov drugi film u nevjerojatno uspješnoj filmaškoj karijeri, 'Creed' gledajte 18. listopada samo na RTL-u!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!