Ostani doma
TV novosti
Watson, Hobit i Ross: Toliko su različiti da mnogi nisu shvatili da ih je utjelovio isti čovjek, britanski vrhunski glumac Martin Freeman

genijalan

Watson, Hobit i Ross: Toliko su različiti da mnogi nisu shvatili da ih je utjelovio isti čovjek, britanski vrhunski glumac Martin Freeman

'Zapravo ljubav' vjerojatno ste gledali nekoliko puta, obožavali britansku seriju 'U uredu' i jedva čekali ekranizaciju 'Vodiča kroz galaksiju za autostopere', u svim tim filmovima i serijama Martin Freeman uspio je ostaviti potpuno drugačiji dojam

U uredu (2001. – 2003.)

Martin Freeman tri godine glumio je predstavnika prodaje Tina Cantenburyja, duhovitog službenika u kultnoj britanskoj seriji Rickyja Gervaisa, koji jedini shvaća kako je njihov posao postao beskoristan u modernom svijetu.

Ali G u parlamentu (2002.)

Utjelovio je zatim Ricky C-a, prijatelja i istomišljenika 'wannabe' repera Ali G-ja u prvom svjetskom kino hitu danas izuzetno cijenjenog i popularnog komičara Sache Barona Cohena.

Zapravo ljubav (2003.)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U romantičnom hitu Jack je glumac dubler u filmovima za odrasle, koji napokon susreće kolegicu s kojom može normalno razgovarati o politici i filmovima dok radi, tj. snima.

Vodič kroz galaksiju za autostopere (2005.)

Freeman, napokon u glavnoj ulozi, utjelovljuje Arthura Denta kojeg igrom slučaja spasi izvanzemaljac u ljudskom tijelu, te njih dvojica započinju svojevrsnu svemirsku odiseju u kojoj sreću razne opskurne tipove.

Eksplozivni murjaci (2007.)

U parodiji britanskih policijskih serija, Freeman je jedan od šefova koji narednika Amgela šalju u englesku zabit kako im ne bi 'kvario prosjek'.

Sherlock (2010. – 2017.)

U obožavanoj britanskoj seriji najpoznatiji imaginarni istražitelj na svijetu ništa ne bi mogao bez svog vjernog prijatelja dr. Watsona.

Trilogija Hobit (2012. – 2014.)

Zasluženo je Freemanu uslijedila još jedna glavna uloga, ovoga puta u globalno popularnoj filmskoj franšizi 'Hobit'. Redatelj Peter Jackson bio je uvjeren da je engleski glumac idealan za ulogu znatiželjnog hobita i nimalo nije pogriješio.

Fargo (2014. – 2015.)

Popularni britanski glumac u TV seriji braće Coen glumi prodavatelja osiguranja Lestera Nygaarda, čovjeka bez imalo samopouzdanja i s nezavidnim poslovnim uspjehom.

Kapetan Amerika: Građanski rat (2016.)

Bilo je zanimljivo vidjeti Freemana u Marvelovom svemiru kao Everetta K. Rossa, savjetnika u Ministarstvu obrane, naročito što se već znalo za njegovu još veću ulogu u Black Pantheru.

Black Panther (2018.)

U trostrukom dobitniku nagrada Oscar, Freeman je ponavio svoju ulogu Everetta Rossa.

Martina Freemana gledajte u fantastičnom hitu 'Hobit: Neočekivano putovanje' u subotu u 22 sata na RTL-u.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!