Ostani doma
Novosti
Htio je biti kipar, a postao je muška varijanta Ume Thurman: Danas je zvijezda TV serije!
RTL

JESTE LI ZNALI?

Htio je biti kipar, a postao je muška varijanta Ume Thurman: Danas je zvijezda TV serije!

Genijalni glumac bez formalnog glumačkog obrazovanja, Tim Roth, 'muška je muza' fascinantnog redatelja Quentina Tarantina

Nevjerojatna je činjenica, ali karizmatični Tim Roth nije školovani glumac. No od majke slikarice i učiteljice naslijedio je nevjerojatan talent i još kao mali pokazivao je  snažne umjetničke pretenzije te je neko vrijeme pohađao prestižnu umjetničku školu Camberwell College of Arts namjeravajući postati kipar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Topgentetop (@topgentetop) on May 23, 2019 at 6:16pm PDT

No malo po malo, prevladala je ljubav prema glumi, a prvu je ulogu dobio u predstavi 'Drakula' u kojoj je tumačio naslovnu rolu. Kad je imao 17 godina, poslao je pisma Stanleyu Kubricku, Francisu Fordu Coppoli i Martinu Scorseseu u kojima je napisao kako cijeni njihov rad te da bi volio raditi s njima, pa ako im treba Englez za neku ulogu, neka ga zovu. Naravno, niti jedan mu nije odgovorio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by good pics (@good______pics) on May 23, 2019 at 8:32am PDT

 

 

Tarantinova muška muza

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladi Quentin Tarantino u Rothu je odmah prepoznao veliki glumački talent i dao mu 1992. ulogu Mr. Orangea u filmu Reservoir Dogs, iako se na audiciji dugo premišljao između toga da mu ipak da ulogu Mr. Pinka ili Mr. Blondea. Roth je stekao reputaciju redateljeva miljenika i muze, odnosno, muške varijante Ume Thurman, te još glumio  u Tarantinovim hitovima 'Pulp Fiction', 'Četiri sobe' i 'Mrska osmorka'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @cultmovie_ on Apr 22, 2019 at 5:07am PDT

Nominacija za Oscara

I neki drugi redatelji u Rothu su vidjeli veliki talent, Michael Caton-Jones dodijelio mu je tako 1995. ulogu odurnog negativca u filmu  'Rob Roy' za koju je Roth osvojio nominaciju za Oscara. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @inu_dayz on May 26, 2019 at 3:58am PDT

Genijalnog Tima Rotha gledajte u seriji 'Laži mi' na  RTL-u!

Reci što misliš!