Ostani doma
TV novosti
Mrkvica iz 'Big Brothera' o očinstvu i životu nakon reality slave: 'Ni za čim ne žalim… Nisam savršen, ali obožavam kćer i svoju partnericu'
Privatni album/RTL

VELIKI INTERVJU

Mrkvica iz 'Big Brothera' o očinstvu i životu nakon reality slave: 'Ni za čim ne žalim… Nisam savršen, ali obožavam kćer i svoju partnericu'

Malo tko u Hrvatskoj ne zna tko je 34-godišnji Ivan Mitrović Mrkvica, iako se iz javnog života manje-više povukao prije nekoliko godina...

Zvijezda i glavni zavodnik pete sezone legendarnog realityja 'Big Brother', koja se snimala u Tajlandu, bio je jedna od najvećih senzacija iste. Da, svima su se u pamćenje urezale uglavnom 'sekskapade' koje je izvodio s natjecateljicom Rinom Dehni, ali Mrkvica tad nije osvojio samo nju, već i mnoge djevojke koje su ga 'snimile' na TV ekranu.

Peta sezona Big Brothera počela je 5. rujna 2008. godine ulaskom svih četrnaestero stanara u novu Big Brother kuću, a trajala je nešto više od 100 dana. Osim Mrkvice, u ovoj sezoni upoznali smo Krešimira, Ornelu, Marka, Sašu, Sabinu, Rinu, Ivana Lehockija, Elizabetu, Valeriju, Moniku, Miru, Luciju, Tomislava, Martinu Mariju, Violetu te Tomislava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Foto: RTL

No, i prije ulaska u Big Brother, Mrkvica, koji je nadimak dobio po svojoj narančastoj kosi, bio je omiljen u modnim krugovima zbog svojih markantnih crta te je gradio karijeru manekena i modela. Osim toga, ovaj atleta imao je još jednu uspješnu karijeru - onu sportsku. A gdje je danas, čime se bavi i što je od svojih snova ostvario? S Ivanom smo pričali o njegovu životu prije i poslije Big Brothera te svemu onome što se dogodilo otkad se maknuo od objektiva medijskih kamera.

No, krenimo ispočetka...

Foto: Privatni album

Ivan je imao 23 godine kad je postao dio ekipe 'Big Brothera' te s njom odletio u Tajland. Osim spomenutih seksi trenutaka s natjecateljicom Rinom, prilično ludo se zabavljao i s drugim stanarima. Na pitanje žali li 10 godina kasnije zbog nekih stvari koje je napravio pred kamerama, direktno odgovara: "Zbog ničega ne žalim. Znam neke stanare BB kuće koji žale što su ušli u kuću. Priznali su mi to. Ja nisam jedan od tih. Ja sam zahvalan što mi je uopće pružena takva prilika. Nisam mekušac. Odgovorna sam i ozbiljna osoba koja voli život i ne žali ni za čim. Učim iz svega što mi se pruži", kaže te ističe: "Moja filozofija 'život je jedan i uzmi sve što ti se nudi' mislim da sve govori", referirajući se na seks s Rinom koji se dogodio u kući.

Sudjelovanje u showu utjecalo je na njegov privatni život i poslovne angažmane nakon završetka realityja, a dok su neke stvari bile dobre, neke baš i nisu. "Naravno da je to utjecalo na moj život. No, tu je bilo ljudi koji su me mislili iskoristiti, a bilo je i ozbiljnih razgovora o određenom poslu. Tu sam naučio što znači biti iskorišten ili biti 'svoj'", kaže.

'Moj look je specifičan i prema tome ja odlučujem tko ga može koristiti'

Foto: Privatni album

Nakon izlaska iz showa nosio je revije za domaće dizajnere, pojavljivao se na javnim događanjima, ali polako je takva pojavljivanja počeo izbjegavati. Na pitanje zašto se odlučio povući iz javnog života, Ivan objašnjava: "Nikada se nisam 'povukao' iz javnog života. Samo sam počeo jasnije i pomnije birati gdje, kada i za koga ću se negdje prezentirati.“

Naime, još uvijek prihvaća modne angažmane, ali ne kao nekad. "Da, to su birani manekenski angažmani. Moj look je specifičan i prema tome ja odlučujem tko ga može koristiti, a tko ne", kaže crvenokosi ljepotan koji je u međuvremenu pustio kosu i bradu.

'Ultimativni cilj mi je odvesti sportaše na Olimpijske igre'

Foto: Privatni album

A iako je još uvijek u modnim krugovima, danas se primarno bavi svojom prvom ljubavlju - atletikom. Naime, Ivan je već 25 godina aktivan u atletici, a iza sebe ima osvojena prvenstva Hrvatske u skoku u vis te troskoku. "Moje titule prvaka Hrvatske su iza mene. Moj pravac je sada trenerski posao", kaže Mrkvica koji je titulu trenera dobio studirajući na Kineziološkom fakultetu.

Danas u atletskom klubu Dinamo-Zrinjevac trenira rekreativce, djecu, ali i profesionalne sportaše. "Ultimativni cilj mi je odvesti sportaše na Olimpijske igre. Trenutačno radim s nekoliko kandidata i sve ide po planu, no Olimpijske igre dolaze tek za cca 8 godina sa sadašnjim sportašima", kaže ambiciozno.

'Nisam savršen, ali obožavam kćer i svoju partnericu'

Foto: Privatni album

A kad nije na sportskom terenu, Ivan provodi vrijeme sa svojom partnericom Irom te njihovom jednogodišnjom kćerkicom Mari. "Roditeljstvo me uvelike promijenilo. Sada shvaćam da nisam bio najspremniji za tu ulogu, no svakako želim biti i jesam najbolji tata svojoj kćeri. I uvijek mogu biti i još bolji. Trudim se. Nisam savršen, ali obožavam kćer i svoju partnericu. I prema tome pokušavam djelovati iz dana u dan", kaže iskreno.

A upravo o partnerici Ivan u svojim rijetkim medijskim istupima najmanje govori - iz opravdanog razloga. "Ona je 'skrivena'. To je njezina želja. A kako bih je opisao? Najbolja!"

*Preneseni sadržaj ne smije biti veći od 400 znakova, bilo da se izvorni sadržaj prenosi u jednome dijelu ili na više mjesta, uz obvezu poštivanja integriteta izvornog sadržaja. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!