Ostani doma
TV novosti
Samy Naceri, zvijezda hitova 'Taxi' bio je pravi huligan i lopov, osuđen zbog razbojstva i fizičkog napada - u stvarnom životu, ne na filmu
Instagram/samynacerioff

nevjerojatan lik

Samy Naceri, zvijezda hitova 'Taxi' bio je pravi huligan i lopov, osuđen zbog razbojstva i fizičkog napada - u stvarnom životu, ne na filmu

Donosimo vam pomalo šokantnu životnu priču vjerojatno najdugovječnijeg lopova među glumcima, o kojem će se sigurno jednog dana snimati film

Samy Naceri rođen je 2. srpnja 1961. u Parizu u siromašnoj velikoj obitelji. Njegova majka Jacqueline je francuskinja, a otac Dzhilali je iz berberskog plemena Kabili iz Alžira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samy Naceri (@samynacerioff) on Dec 20, 2017 at 11:31pm PST

Naseri su živjeli u vrlo problematičnoj četvrti Pariza pa je mali Samy vrlo lako postao pravi huligan i član ulične bande koja je kontrolirala područje grada. Zbog lošeg ponašanja bio je izbačen iz nekoliko škola.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samy Naceri (@samynacerioff) on Dec 13, 2017 at 7:06am PST

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sa šesnaest godina odlučio je napustiti školu i 'zarađivati' od sitnih krađa. Kao član bande maloljetnih kriminalaca, Samy  je otimao torbice prolaznicama, đepario i krao u trgovinama. Otac ga je više puta pokušavao nagovoriti da s njim radi u njegovoj građevinskoj firmi, ali posao na gradilištu problematičnom mladiću izgledao je pretežak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samy Naceri (@samynacerioff) on Jul 8, 2019 at 11:50am PDT

Samy je postao i ovisnik o drogama za što je trebao puno novca, a kako nije znao zarađivati ​​pošteno s 20 godina je prvi put završio u zatvoru zbog pljačke. A kada je treći put završio u zatvoru, dok su zatvorenici zajedno gledali film, kazao je naglas da će postati poznati glumac, što je rezultiralo gromoglasnim smijehom. To ga još više izazvalo da ostvari svoj naum i čim je izašao iz zatvora krenuo je na satove glume.

I odlučni Samy uspio je 1994. doći do Luca Besona i glumiti jednog od specijalaca u njegovu hitu 'Leon Profesionalac'.
Samo godinu dana kasnije dobio je nagradu prestižnog Locarno film festivala za ulogu u dramediji 'Rai' Thomasa Giloua. Od tog trenutka, Samyjeva filmska karijera krenula je uzlaznom putanjom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samy Naceri (@samynacerioff) on Nov 7, 2018 at 11:33am PST

Uslijedilo je još osam filmova do 1998. kad je na velika platna stigao 'Taxi', kojeg je producirao Luc Besson, i Samyja Nacerija vinuo među zvijezde. Redatelj Gérard Pirès znao je za problematičan Samyjev ugled i skandalozan karakter, no odlučio je riskirati i zahvaljujući ovom osebujnom liku ostvariti rekordnu zaradu od 200 milijuna dolara samo na kino blagajnama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kinomans � (@kinoman_official) on Jun 26, 2017 at 1:13am PDT

Publika je toliko zavoljela karizmatičnog očajnog taksista da su producenti filma odmah odlučili započeti snimati nastavak filma, a Naceri je osvojio nominaciju za nagradu Cesar (francuski pandan Oscaru) za najviše obećavajućeg glumca.

Njegov talent nastavio se dokazivati i na festivalu u Cannesu 2006. kada je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu 'Domoroci'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elvia H �� (@cineelvia) on Dec 2, 2018 at 10:38am PST


Samy je za vrijeme snimanja prvog filma u Nici sreo lijepu Sally koja mu je 1995. rodila sina Juliana. No zbog njegovih stalnih problema s policijom, ljubavnici nisu mogli nikako stvoriti stabilnu obitelj. Zadržali su prijateljske odnose tako da je Julian često s ocem pohodio razna filmska događanja, a i glumio je s njim u trećem nastavku hita 'Taxi'.

Od 2005. je u braku s francuskom glumicom Marie Guillard.

Posljednjih godina Samy naviše živi u Rusiji, gdje je njegov brat pokrenuo privatni posao. No, ni tamo se Samy nije smirio. U kolovozu 2018. u jednom se moskovskom karaoke klubu potukao s gostom iz Bjelorusije i završio na policiji.

Samyja Nacerija i adrenalinski hit 'Taxi' gledajte vekeras u 23:20 na RTL-u.

  • Taxi

    igrani film, akcijska komedija - Francuska - 1998.

    Četvrtak, 13. siječnja u 23.20 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!