Ostani doma
Novosti
Od Michaela Douglasa do Sofije Vergare: Ovo su popularni glumci koji su uspjeli pobijediti tumor!
www.profimedia.hr

podmukla bolest

Od Michaela Douglasa do Sofije Vergare: Ovo su popularni glumci koji su uspjeli pobijediti tumor!

Ove zvijezde borile su se protiv zloćudnih bolesti - i pobijedile ih

Olivia Newton John - zvijezda filma 'Briljanteen' za dijagnozu je saznala 1992. godine, istovremeno s izdavanjem albuma s najvećim hitovima njezine karijere. Odlučila se na mastektomiju nakon čega je potpuno ozdravila. Njezino ime koristilo se u kampanjama protiv ove zloćudne bolesti, a albume 'Stronger Than Before' i Grace i Gratitude' posvetila je ženama diljem svijeta koje su se našle u istoj situaciji kao i ona. Osnovala je i Olivia Newton-John Cancer i Wellness Centre u Australiji.

Ewan McGregor – 2008. uklonio je kancerogeni madež iznad desnog oka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sofia Vergara - operirala je 2001. godine rak štitnjače i nakon toga se borila s hipotireozom, no sad sve drži pod kontrolom i izjavljuje „Bitno je da sam sad zdrava.“

Dustin Hoffman – oskarovac je 2013. uspješno izliječen od nepoznatog tipa raka. Rano mu je otkriven i kirurški odstranjen, te je nastavio odlaziti na preventivne tretmane kako bi se smanjile šanse za povratak bolesti.

Kathy Bates – slavnoj oskarovki prvi put karcinom dojke je dijagnosticiran 2003. godine. Prije četiri godine na kontroli opet su ga pronašli na lijevoj dojci. „Nisam se zafrkavala, odmah se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji. Rak dojke teče mojom obitelji poput rijeke. Od njega su bolovale moja majka i nećakinja, a moja teta je umrla od njega.“

Michael C. Hall –objavio je 2010. da ima Hodgkinov limfom te da se nakon nekoliko terapija, rak počeo povlačiti. 

Christina Applegate – „Odmah drugi dan nakon što sam 2008. dobila dijagnozu "rak dojke" otišla sam k onkologu i kirurgu. Na operaciju sam željela otići odmah. Dodatni nalazi pokazali su da nosim takozvani gen za rak dojke, što je značilo da postoje velike šanse da se rak pojavi i u desnoj dojci. To me nije šokiralo jer je i moja majka preživjela rak dojke. Imala sam dvije opcije: nastaviti s radijacijom i ići na preglede do kraja života ili odstraniti obje. Jedno sam se jutro probudila i odlučila – mastektomija. Razmišljala sam o tome kako se ne želim više nikada suočiti s time, željela sam riješiti to jednom zauvijek.“


Robert De Niro – 2003. dijagnosticiran mu je rak prostate, o kojem tada nije želio govoriti. U showu Larryja Kinga 2006. ipak je otvoreno ispričao kako je tada obavio i prostatektomiju kojom mu je uklonjena cijela žlijezda. 

Shannen Doherty - boluje od raka dojke, koji se prošle godine proširio i na limfne čvorove te je obavila i mastektomiju. 

Hugh Jackman - 2013. je otkrio da ima karcinom bazalnih stanica, najčešći oblik raka kože, ali najmanje opasan, otad je 5 puta operiran, 4 puta su mu uklanjali tumorne stanice s nosa i jednom s ramena.

Wanda Sykes – kako joj je početkom 2011. na operaciji dijagnosticiran duktalni karcinom in situ u ranoj fazi, krajem godine odlučila se za profilaktičku obostranu mastektomiju. 

Edie Falco – zvijezda Sopranosa javno je 2003. progovorila o bolesti tek nakon što se izliječila. „Nisam htjela umrijeti od raka dojke u četrdesetoj, jednostavno nisam htjela“. Glumica je u stankama između snimanja odlazila na kemoterapije, no kada je shvatila vrijednost života javno je progovorila, posvojila sina i danas je glasnogovornica Foundacije za borbu protiv raka dojke.

Ben Stiller - 2014. dijagnosticiran mu je agresivan oblik raka prostate koji je riješio operacijom. Svojim nastupom u TV showu Howarda Sterna htio potaknuti muškarce da porazgovaraju s liječnicima i pobrinu se da redovito odlaze na kontrole. ‘Za mene je to bio kao grom iz vedra neba. Nisam imao pojma da sam bolestan’. Tumor je u njemu rastao pet godina i da nije obavio tumorske markere antigena specifičnog za prostatu, ne bi se na vrijeme otkrilo. 

Michael Douglas – primio kemoterpiju i radijaciju nakon što mu je 2010. dijagnosticiran rak grla. 

Fran Drescher – 2000. preboljela je rak maternice.

Rita Wilson – nakon što joj je 2015. dijagnosticiran invazivan oblik raka dojke, podvrgnula se dvostrukoj mastektomiji i rekonstruktivnom operativnom zahvatu,. Dvojica patologa su joj dijagnosticirala lobularni karcinom dojke, koji se razvija unutar mliječnih žlijezda. Ova vrsta raka ne može se napipati niti vidjeti na mamografskom aparatu i obično se pronalazi slučajno, mamografijom napravljenom zbog neke druge nenormalnosti.

Cynthia Nixon – Na kraju borbe sa zloćudnom bolesti, za popularnu Mirandu sve se čini kao ružan san, ali nikada neće zaboraviti strah koji je osjećala 2007. kad je je čula za dijagnozu. Suočena s gotovo bezizlaznom situacijom, glumica je istupila u javnost kako bi pomogla onima manje sretnijima od nje te postala službena ambasadorica udruge "Cure", najveće svjetske organizacije za borbu protiv raka dojke.

Michaela Douglasa gledajte u filmu 'Sirove strasti'!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!