Ostani doma
TV novosti

NE PROPUSTITE

Djetinjasti otac, jednogodišnji genijalac i pas, operni skladatelj: Upoznajte potpuno pomaknute likove animirane serije 'Obiteljski čovjek'

Od sljedećeg tjedna na Kockici ne propustite hvaljenu animiranu seriju, koju publika i kritika nerijetko svrstavaju među deset najboljih svih vremena

Subverzivna, crnohumorna animirana serija ''Obiteljski čovjek'' (Family Guy) prikazuje svakodnevne nedaće članove jedne prosječne američke obitelji, a stiže iz pera autora Setha MacFarlanea. Obitelj Griffin sve je samo ne idealna i složna. Supružnici Peter i Lois te njihova djeca Meg, Chris i Stewie žive u izmišljenom američkom gradu Quahog u Rhode Islandu.

Očekujte neočekivano!

Peter je glavni lik, djetinjast, pretio i sušta suprotnost pojmu ''obiteljski čovjek''. U početku radi u tvornici igračaka, a zatim u tvornici piva. Osim sa ženom i djecom, vrijeme provodi sa svoja tri najbolja prijatelja, Clevelandom Brownom, Glennom Quagmireom i Joeom Swansonom. Njegova žena Lois potpuna je suprotnost suprugu. Odgovorna je i brižna majka te domaćica koja se trudi situaciju u kući držati pod kontrolom. Nezaposlena je, no kad joj obaveze to dopuste, drži sate klavira. Meg njihova je kći tinejdžerica. Zbog nepopularnosti u školi ima jako malo samopouzdanja pa se na razne načine pokušava uklopiti u društvo i steći prave prijatelje, no u tome je prilično loša. Njezini pravi problemi počinju kad se u nju zaljubi Niel, najveći štreber u školi. Chris je 15-godišnjak, prilično čudan i izgledom najsličniji svome ocu Peteru. Često se, baš poput Meg, pokušava uklopiti u društvo, ali ne uspijeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stewie Griffin na prvi je pogled tek Peterov i Loisin jednogodišnji sin, no on je puno više od toga! Ponaša se kao odrastao čovjek, govori britanskim naglaskom, mrzi svoju majku i pokušava je ubiti puno puta u seriji. Njegova najdraža igračka je stroj za putovanje kroz vrijeme, kojim često putuje zajedno s obiteljskim psom Brianom koji posjeduje ljudske osobine, hoda na dvije noge i govori. Najobrazovaniji je član obitelji, liberalni ateist, piše opere i predstave, a često se odaje porocima kao što su alkohol i cigarete.

Kontroverzna, ali i višestruko nagrađivana

Na temelju dvaju kratkometražnih formata, MacFarlane je 1998. Foxu predstavio novu seriju koju su oni s veseljem prihvatili jednim dijelom zahvaljujući omiljenim ''Simpsonima'' koji su tada na tom kanalu ulazili u svoju desetu sezonu emitiranja, ali i kako bi imali konkurenciju za "South Park" koji se tada prikazivao na Comedy Centralu. Prva epizoda ''Obiteljskog čovjeka'' premijerno je prikazana 31. siječnja 1999. na Foxu, odmah nakon prijenosa megapopularnog Super Bowla, pa je premijernu epizodu tako pogledalo čak 22 milijuna ljudi, a serija je preko noći postala iznimno popularnom, no u isto je vrijeme nosila oznaku vrlo kontroverzne zbog seksualnih aluzija, pomaknutog humora i nasilja. No Foxu vjerna publika nije osiguravala dovoljnu gledanost i zaradu pa je "Family Guy" ukinut 2002. nakon emitiranja treće sezone. U to je vrijeme DVD tržište bilo iznimno jako pa je prodaja prve dvije sezone serije ubrzo postala rekordnom. MacFarlane je ubrzo snimio vrlo uspješan dugometražni animirani film "Stewie Griffin: The Untold Story", a 2005. serija se vratila na male ekrane popularnija nego ikad.

Do danas je prikazano čak 349 epizoda ''Obiteljskog čovjeka'', a u svibnju ove godine potvrđeno je i snimanje devetnaeste sezone. Serija i njezina postava bili su nominirani za čak 27 Primetime Emmy nagrada, od čega su osvojili njih 8, a ističu se i nominacije za ostale prestižne nagrade, kao što su BAFTA, Teen Choice Awards i People's Choice Awards. Američki časopis TV Guide seriju je uvrstio među deset najboljih animiranih serija svih vremena.

Zašto je tomu tako, ne propustite doznati već sljedeći tjedan na Kockici!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!