Ostani doma
TV novosti

U RUJNU

Ove jeseni svijet spašavaju - 'Knjižničari'!

Oni su tajanstveni čuvari svjetskih misterija

Hvaljena fantastično-avanturistička serija “Knjižničari”, autora Johna Rogersa, ove jeseni stiže na Kockicu. Serija je nastavak filmske priče “Knjižničari” te je bila nominirana za nekoliko prestižnih televizijskih nagrada, od nagrada Akademije za SF, fantastične i horor-filmove do cijenjenih nagrada Saturn, u kategorijima najbolje akcijske, triler i fantastične serije.

Savršen spoj avanture i humora

Kombinirajući elemente fantazije, misterija, avanture i humora, ''Knjižničari su se pokazali savršenom formulom. Televizijski serijal, koji zajedno s filmovima čini vrlo uspješnu franšizu, nudi maštovite priče o čarobnjacima, bogovima, stoljetnim tajnama i pustolovinama koje se ne razlikuju previše od onih u koje upada Indiana Jones. No bez mračnih i teških tema, “Knjižničari” su lagano, neobavezujuće štivo koje nudi opuštanje uz fantastične avanture uz koje će uživati cijela obitelj.

Knjižničari u ulozi čuvara svjetskih misterija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Knjižničari su stoljećima bili čuvari čarobnih i mističnih relikvija, pustolovi koji hodaju svijetom tražći moćne artefakte kako bi ih spremili u Knjižnicu. Mona Lisa, Excalibur, Fontana mladosti, Nautilus, Noeva arka, Panova flauta, Pandorina kutija, Posejdonov trozubac ili pak Torinsko platno – samo su neki od povijesnih artefakata koji se mogu naći u Knjižnici koja skriva i neka živa bića, poput čudovišta iz Loch Nessa. Vodstvo Knjižnice upravo je regrutiralo nove knjižničare, pukovnicu Eve Baird, bivšu NATO-vu agenticu koju je Knjžnica odabrala za čuvaricu, a čiji je zadatak štititi i obučiti nove knjižničare i zaštititi Flynna Carsena, knjižničara posljednjih deset godina, koji će sada povremeno raditi s timom i koji je radio bez čuvara gotovo cijelo desetljeće. Tu su i lopov Ezekiel Jones koji može hakirati NSA računalo jednako lako kao što može u tren oka ukrasti Fabergeovo jaje, Cassandra Cillian, sjajna znanstvenica i matematičarka koja u sebi ima nešto magično te Jacob Stone, polimat, lingvist, stručnjak za arhitekturu, umjetnost, povijest umjetnosti, arheologiju i svjetsku kulturu, ali i ekspert za tučnjave u barovima.

Uigrana glumačka ekipa

Glavne role u ovom popularnom serijalu ponijeli su Rebecca Romijn, kojoj je vjerojatno najveća uloga Mystique iz "X-Mena" franšize te ona iz filma “Femme fatale” Briana De Palame s Antoniom Banderasom. Tu su i Christian Kane, kojeg će se neki gledatelji sjetiti iz odlične serije “Leverage”, također autora Johna Rogersa, Lindy Booth, koju smo gledali u “Dawn of the dead” Zacka Snydera, John Harlan Kim, koji je igrao u australskoj hit-seriji “Neighbours” sredinom 80-ih te John Larroquette, poznat po nastupu u TV seriji “Night court”, koji je u "Knjižničarima" dobio ulogu kao besmrtni sveznajući skrbnik Knjižničara, nezakonitog sina viteza Lancelota du Laca iz Camelota.

Prve avanture simpatičnih 'Knjižničara' ne propustite već sljedeći vikend na Kockici!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!